avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Aderare la un fond privat de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Aderare la un fond privat de pensii

Buna Ziua
Va rog sa ma ajutati nu am inteles nimic din aceasta lege stufoasa
Cine trebue sa se inscrie cind si de ce
Mai platim in continuare si asigurarile ia stat ,sau numai la privat?iar cind vom indeplini varsta de pensionare,daca mai ajungem, de unde vom primi pensie,in cazul meu 46 ani cum procedez.
Nu stiu dar am impresia ca statul vrea sa se spele pe maini cu noi,oricum chiar daca am platit la stat contributiile sociale pina acum tot pe bani ne tratam.Multumesc
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 20:57, 24 Noiembrie 2011
ART. 30
(1) Persoanele în vârstă de până la 35 de ani, care sunt asigurate potrivit prevederilor art. 5 alin.
(1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurări sociale, cu
modificările si completările ulterioare, si care contribuie la sistemul public de pensii, trebuie să
adere la un fond de pensii.
(2) Persoanele, altele decât cele prevăzute la alin. (1), în vârstă de până la 45 de ani, care sunt
deja asigurate si contribuie la sistemul public de pensii, pot adera la un fond de pensii.
Legea 411/2004

Dv. chiar daca ati dori sa va inscrieti la un fond de pensii privat nu mai puteti fiindca a-ti depasit limita de varsta pentru inscriere.
Acesta si este scopul ca statul pe viitor sa nu mai platesca pensiile si sa se ia pensia de la un fond privat astfel statul se spala pe maini fata de pensionari .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este varsta maxima aderare de aderare la un fond privat ... carmenbucur carmenbucur Care este varsta maxima aderare de aderare la un fond privat de pensii pilon 2 ? (vezi toată discuția)
Pensie privata obligatorie Costin85 Costin85 Buna ziua poate ma ajuta si pe mine cineva pt ca am o nelamurire .Tatal meu in varsta de 53 de ani a primit acasa o scrisoare privind activul personal lla ... (vezi toată discuția)
Pensii administrate privat romascanu romascanu Mi-e lene sa citesc cu atentie legea 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat. Fac 35 de ani pe 29 iulie. Eu TREBUIE sau eu POT sa particip ... (vezi toată discuția)