avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... GaRANTIE DE GESTIUNE`
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

GaRANTIE DE GESTIUNE`

Buna ziua!..Eu acum 5 luni am predat gestiunea unui nou angajat pentru ca am promovat pe alta functie.Apoi angajatorul a hotarat sa ne ia garantie de gestiune 10% din salariu pe luna.Eu de la predarea gestiunii nu am mai semnat nici un inventar deci nu am nici o gestiune.Acum mi-am dat demisia si angajatorul nu vrea sa ma lase sa plec pe motiv ca trebuie sa fac inventar ca sa imi ia acei bani in ca z ca ies lipsa in gestiune,gestiune pe care eu nu am luat-o in primire.Vreau sa stiu daca poate sa imi retina acesti bani sau nu?
Cel mai recent răspuns: ionut1986 , utilizator 12:58, 25 Noiembrie 2011
Pentru a va lamuri in aceasta problema,concret,studiati legea 22/1969 cu modificarile ei.
Acolo veti gasi cum se procedeaza in astfel de cazuri.
Din pacate in conditiile actuale...(criza ...cica asa se zice) tot mai multi angajatori au inceput sa faca uz de aceasta lege ,unii fara macar sa o citeasca,o aplica dupa bunul plac.
Legea amintita are aceeasi forma si in ziua de astazi cu unele exceptii(titulatura intreprinderilor ,denumirea bancilor, chestii minore) .
Sper sa va fie de folos(eu m am lovit de ea)
Am citit-o problema este daca se poate cere garantie pe gestiune fara ca eu sa am gestiune pe mana,,,,eu am predat-o in mai.
Am inteles ce a ti spus dvs.. ideea este ca exista o procedura...(PV de predare primire,inventar..etc).Daca nu s a respectat...practic dvs inca figurati cu gestiune,iar cel caruia ati predat este doar inlocuitor.Mai aveti acces in firma?Cine figureaza cu gestiunea respectiva?Solicitati ajutorul unui avocat din localitatea dvs.In prima faza consultanta sau daca problema este destul de stringenta apelati la serviciile lui.
Am respectat toate procedurile(comisie de inventariere,p.v de predare primire,etc).Singura problema ar fi ca figurez in acte ca sunt gestionar(dar se poate gestionar fara gestiune).?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare gestiune roxilex roxilex Pana in data de 01.07.2014 am fost administrator cu jumatate de norma la o Gradinita. In urma unei decizii a direcțiunii am fost trecuta pe alt post dar nici ... (vezi toată discuția)
Inventar Miliana Miliana Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie gestionar july18 july18 Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea, in urma cu cateva luni m-am angajat la o firma pe postul de gestionar depozit food si mi s-a cerut o garantie in suma ... (vezi toată discuția)