avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abonament telefon
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abonament telefon

Buna ziua,
As vrea sa renunt la abonamentul de telefonie fixa, dar mi s-a spus ca, contractul expira pe 4 februarie 2012.
Nu vreau sa astept atat.Ce pot face?
Mentionez ca acest contract a fost facut prin telefon si nu am beneficiat de vreo oferta de-a lor (ex.telefon gratuit sau alte servicii gratuite).
De asemeni mi se pare o aberatie ca un contract sa fie prelungit prin telefon, iar pt. renuntare sa trebuiasca cerere scrisa si sa astepti o luna.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:50, 24 Noiembrie 2011
Va trebui sa asteptati sa se termine perioada contractuala, altfel veti plati penalitati pentru lunile neefectuate.
L E G E
pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004
privind Codul consumului şi a Legii nr. 193/2000 privind
clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi
consumatori
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Art. I. - Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul
consumului, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I,
nr. 224 din 24 martie 2008, se modifică şi va avea următorul
cuprins:
„Art. 84. - Dreptul consumatorului la denunţarea sau rezilierea
contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nicio clauză
contractuală sau înţelegere între părţi, în cazurile prevăzute de
lege, aceasta fiind considerată nulă de drept.

Atunci legea asta despre ce vorbeste?
In modelul de contract al firmei la Denuntare unilaterala scrie:

Clientul are dreptul de a denunta unilateral Contractul: a) oricand si cu aplicarea prevederilor art. 7.3, cu o notificare prealabila scrisa de 30 de zile, contractul incetand de plin drept in prima zi a lunii urmatoare celei in care termenul de 30 de zile se implineste.

Este o practica generala aceasta, cu preavizul de 30 de zile. Fiind prevazut in contract din pacate nu prea cred ca aveti sanse sa scapati fara sa platiti acele 30 de zile.

In ceea ce priveste prelungirea abonamentului prin telefon, convorbirile fiind inregistrate acceptul dvs. verbal are aceeasi valoare ca un act aditional - si asta scrie in contract: modificarea poate fi inregistrata telefonic sau prin cerere scrisa iar contractul se considera modificat de la data acceptarii modificarii.

Juristii acestor companii nu sunt platiti degeaba :(

Completare
Daca spuneti ca nu ati beneficiat de nicio gratuitate sau oferta speciala, faceti acea notificare, asteptati raspunsul lor si daca insista cu februarie 2012 ca data a rezilierii, faceti o plangere la Comisariatul pentru protectia Consumatorului. Poate scapati macar de 2 luni de abonament
(reclamatia trebuie sa fie insotita de dovada incercarii din partea dvs. de a rezolva amiabil cu firma nemultumirea pe care o aveti).
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
Ares-3, moderator
multumesc
De facilitate la tariful abonamentului se beneficiaza. In fiecare perioada sunt disponibile oferte mai scazute fata de pretul standard sau de lista pentru abonamente, chiar daca ele nu sunt insotite de aparate oferite gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere anticipata, taxe abuzive de reziliere rlau_ro rlau_ro Prin telefon acum un an mi s-a prelungit contractul la telefonie cu încă 2 ani printr-o oferta specială care constă într-un abonament standard de 5 euro ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mierloiuionela mierloiuionela sunt interesat sa reziliez un contract la telefonia mobil, as vrea sa stiu daca se poate face fara costuri, cei de la respectiva companie mi-au spus ca taxa la ... (vezi toată discuția)
Reziliere abonament orange andreyc1986 andreyc1986 buna ziua. am un abonament orange si mai am o perioada contractuala de 5 luni. ma intereseaza daca pot sa renunt la abonament pana la expirarea contractului , ... (vezi toată discuția)