avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot sa gasesc o masina pe care am vandut-o fara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot sa gasesc o masina pe care am vandut-o fara acte acum mult timp si pe care vreau s-o radiez?

Buna ziua!am vandut o masina fara acte cu ani in urma. Am dat si actele masinii. Acum nu stiu unde se afla. #-o
Ce pasi trebuie sa urmez sa dau de ea? :((
As vrea sa o radiez.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ciolpi , utilizator 13:35, 22 Septembrie 2012
Aveti nevoie de un contract de vanzare-cump sau o hartie facuta de mana-o intelegere scrisa intre dvs si pers care a cumparat-o, fara o intelegere scrisa nu se poate, pentru ca nu poti face dovada altfel ca s-a vandut masina si ca intr-adevar ai primit banii.
Cu acea dovada se merge la primarie si se cere radierea masinii.
Practic dumneavoastra nu ati "instrainat" masina.
Figurati inca cu drept de proprietate asupra acesteia.
Cereti relatii la firmele de asigurare ( cea mai simpla si rapida metoda de a afla unde a ajuns masina) in cazul in care mai are asigurare valabila.
giv a scris:

Practic dumneavoastra nu ati "instrainat" masina.
Figurati inca cu drept de proprietate asupra acesteia.
Cereti relatii la firmele de asigurare ( cea mai simpla si rapida metoda de a afla unde a ajuns masina) in cazul in care mai are asigurare valabila.

Va multumesc!
As putea sa dau actele pierdute si dupa sa o radiez?
Nu stiu ce sa mai zic...
NU.
Pentru ca va trebui sa prezentati actele la radiere si nu le puteti obtine din nou in lipsa masinii.
Intrati in baza cedam si aflati daca masina are polita RCA si pe numele cui. Astfel veti afla si adresa aceluia caruia i-ati instrainat masina. De fapt adresa o veti afla de la asiguratorul care i-a facut polita RCA. Daca nu si mai stiti datele masinii puteti face o cerere la politia de care apartineti sa va caute masina.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Cum pot radia fiscal masina? weedmastersr weedmastersr Buna ziua, Am nevoie un sfat cu privire la cum as putea radia o masina. In urma cu cativa ani cand exista taxa de mediu am cumparat o masina doar cu ... (vezi toată discuția)
Dupa 2 ani.....masina este tot pe numele meu.....si a facut accident dertysweet dertysweet buna ziua! am vandut acum 2 ani de zile o masina, am urmat toate procedurile ce imi reveneau mie: act vanzare cumparare, circa financiara pentru radiere si ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare autoturism. redobandire dupa 6 luni. formalitati ionut_burtan ionut_burtan Buna ziua. Pentru o perioada de 6 luni vreau sa fac un contract de V-C cu tatal meu pentru masina. El o va lua pe rol la primarie si va plati impozitu dar ... (vezi toată discuția)