In 1971 tatal meu a cumparat o casa in Bucuresti, a platit o parte din bani pentru casa la care s-a facut o chitanta de mana, restul de bani urmand a fi platiti la intocmirea actului de vanzare-cumparare. Vanzatorul a mai venit dupa bani, i s-au mai dat bani, toate sumele fiind mentionate in chitanta de mana uramand sa se prezinta la anumite termene sa facem actele finale. In anul 1973 - 1974 tatal meu l-a dat in judecata sa finalizeze actele sau sa restituie banii. Actiunea a fost retrasa de tatal meu, facand o intelegere cu vanzatorul ca va veni sa faca actele, intelegere verbala (vanzatorul a avut niste probleme cu tatal sau, a fost in inchisoare si tatalui mei i s-a facut mila si a retras actiunea).
Luna trecuta, am deschis dosar pt finalizarea actelor. Inainte de primul termen am platit taxa de timbru si la primul termen am aflat ca vanzatorul este decedat si judecatorul ne-a spus sa cautam mostenitorii.
La primul termen s-a prezentat doar tatal meu, fara avocat, comunicandu-i-se sa caute mostenitorii.
Intrebarea mea este cine trebuie sa caute mostenitorii si ce trebuie facut mai departe. Ce se intampla daca si la urmatorul termen avocatul nostru nu se prezinta?
Multumesc.
Cine introduce actiunea, reclamantul, este dator sa faca si probele.
Deci mostenitorii trebuie sa ii caute tatal dvs.
Dar eu va sfatuiesc ca totusi tatal dvs. sa angajeze un avocat.
Constatarea dreptului de proprietate in instanta prin uzucapiune.
Dovada cu chitanta si martori ca detine terenul.
Totusi cel mai bine pentru dumneavoastra si tatal dumneavoastra este sa angajati un avocat deoarece este destul de complicat si avocatul va poate sfatui mai bine.
Chitanta de mana
octavian70
Buna seara, Am si eu o problema: anul trecut am facut o chitanta de mana cu o persoana fizica pentru vanzarea unei case, contra unei sume de bani. In chitanta ... (vezi toată discuția)