avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Oportunităţi de colaborare Oportunitate de colaborare - REALA !!!
Discuție deschisă în Oportunităţi de colaborare

Oportunitate de colaborare - REALA !!!

SPETA: In 1973 moare X. 2 mostenitori - Y si Z ... copiii. Se face iesirea din indiviziune, masa succesorala 2 case si teren curte se imparte "frateste"... nu sunt probleme. In 1974 amandoi cumpara IN BAZA UNEI CHITANTE DE MANA semnata de 3 martori un teren de 1000 m.p. de langa casele lor... In 1980 se insoara amandoi ... fac cate 2 copii... in 1999 moare unul dintre ei... sa zicem Y. In ziua de azi Z si mostenitorii lui Y (sotia si copii) vor sa construiasca ceva pe terenul pe care l-au cumparat in 1974 dar nu pot pt. ca nu este al lor... reamintesc... a fost CUMPARAT IN BAZA UNEI CHITANTE DE MANA... toate impozitele au fost platite pe numele celui care a vandut (exista chitantele)... Azi si vanzatorul si cei 3 martori sunt morti... Pot obtine in instanta Z si mostenitorii lui Y recunoasterea dreptului de proprietate?
Daca exista cineva care se incumeta sa promoveze actiunea astept raspuns... Onorariu se ofera NUMAI in caz de reusita si este foarte "consistent" ... un jur de 5-6000 euro.
Va astept.
Nu exista nici un avocat care sa accepte sa fie platit numai daca va castiga procesul. Ah! Ca platesti un bonus in caz de castig asta e altceva, dar NUMAI ala nu isi are locul acolo. Si inca ceva, nici un avocat nu iti va garanta niciodata nimic. Succes in gasirea celui care iti poate rezolva problema.
Situatia expusa de dumneavoastra se numeste in Statutul profesiei de avocat pact "quota litis", si este interzisa expres de acest act normativ.

Prin urmare, faceti distinctia intre onorariul de succes, care este o parte din onorariul avocatului, si se plateste doar in cazul succesului (onorariul principal este insa cel achitat la momentul incheierii contractului de asistenta juridica.), si acest gen de pact.
da... aveti dreptate... atunci reformulez... se acorda onorariu minim la data semnarii contractului de asistenta si unul de succes de 5-6000 euro... sper ca acum e ok
Lipi :)
Salut. Trimite-mi chitanta de mana care a stat la baza contractului de vanzare (fara nume si date personale, fireste) si spune-mi de ce au fost platite chitantele in numele vanzatorului si de catre cine( ma intereseaza daca au fost platite de cumparatori sau de o terta persoana). In functie de raspunsurile pe care mi le dai, vom gasi solutii.
Scrie-mi la smmitranescu@yahoo.com
Scurt si la obiect din ce localitate sunteti si daca cazul este real, poate ma implic.

Alte discuții în legătură

Proprietate pamant Gilia_stud Gilia_stud Buna seara! Am urmatoarea speta. x este tatal lui y. X, in timpul vietii, a facut contract de vanzare cumparare unui vecin, z, asupra unui pamant, ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ii Anca Floares Anca Floares Va prezint o speta, pe care va rog, sa o cititi si apoi sa-mi dati un sfat: - dupa o decedata, ramin 2 copii Y si Z care mostenesc o suprafata de 1000 mp. ... (vezi toată discuția)
Act de mana din 1974, valabilitate dobresenciucp dobresenciucp Daca in 1974 sa incheiat un act de mana vanzare-cumparare pe baza de martori si Cod Numeric Personal ; in ziua de astazi in istantele de judecata actul ... (vezi toată discuția)