avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta de mana

Buna seara, Am si eu o problema: anul trecut am facut o chitanta de mana cu o persoana fizica pentru vanzarea unei case, contra unei sume de bani. In chitanta vanzatorul se obliga ca in termen de 3 luni sa ne prezentam la notariat pentru finalizarea actelor(in acest timp ar fi trebuit sa faca succesiunea dupa sotia sa care a decedat tot anul trecut, dar inainte de a face chitanta, cadastru si intabularea), iar in caz contrar sa ne adresam instantelor judecatoresti. Acea perioda a expirat si nu stiu ce sa fac acum? Daca il dau in judecata si nu se prezinta ce se intampla? Se judeca in lipsa sau i se va repartiza un avocat din oficiu? Eu nu am decat chitanta de mana, copie dupa actul casei, copie dupa schita casei, copie dupa buletinul de identitate al vanzatorului. Avand in vedere ca este o persona in varsta nu as vrea sa ajung la judecata dar ce as putea face? Pentru ca nu a facut nici acum succesiunea. Vanzatorul nu a avut copii, iar sotia lui ia lasat averea printr-un testament. Credeti ca ar fi probleme la succesiune, sa mai mosteneasca si altcineva in afara de el casa? Actul casei este pe numele sotiei. (Mentionez ca sotia are frati, dar acestia sunt decedati si nepoti).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:28, 27 Februarie 2010
daca nu se prez ,se judeca in lipsa ,i se va da av din oficiu numai daca se prezinta si face o cerere in sensul asta si daca face dovada ca nu nu are suficiente venituri sa angaj un av.inst va hot.
Initial incercati solutionarea amiabila direct cu persoana in cauza
In caz ca nu solutionati,notificati cu termen obligatia materializarii obligatiei de incheiere formalitati legale
Daca nu raspunde,va ramane numai varianta solutionarii in instanta,cu posibilitatea confruntarii cu situatia implicarii de terti cu drept de mostenire din partea defunctei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu act sub semnatura privata (chitanta de mana) ContSters222775 ContSters222775 Inainte de decesul bunicii mele, in 1976, tatal meu a instrainat printr-o chitanta de mana, o casa de locuit, fara acordul expres al bunicii mele (nu exista ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare apartament cu chitanta de mana. stelutaalistar stelutaalistar Anul trecut am incheiat un contract de vanzare-cumparare , cu chitanta de mana semnata de 2 martori prin care vanzatoarea ( o doamna de 75 ani ) imi vindea ... (vezi toată discuția)
Se pot face acte pentru o casa fara nici un act casa ca este trecuta la primarie , la impozite din anul 1986 cand a cumparat casa adyr adyr In urma cu 26 ani socrul meu a cumprat o casa la tara fara sa faca vreun act de mana deoare ce tot sa amanat din partea vanzatorului ca nu mai are bani, Casa ... (vezi toată discuția)