avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se pot face acte pentru o casa fara nici un act casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se pot face acte pentru o casa fara nici un act casa ca este trecuta la primarie , la impozite din anul 1986 cand a cumparat casa

In urma cu 26 ani socrul meu a cumprat o casa la tara fara sa faca vreun act de mana deoare ce tot sa amanat din partea vanzatorului ca nu mai are bani, Casa este trecuta la primarie, impozit platit la zi, proprietari casei au decedat si a ramas nora lor cu doi copii si in momentul cand a cumprat socramiu casa de le ei siau cumparat si ei casa tot in sat mai la strada si a ramas actele tot pe cei decedati ceeace nora si copii nu au acte nici ei pe casa lor, am vorbit cu femeia si a spus ca nu are bani pentru succesiune ca costa foarte mult actele de pe mosi si o zis ca este data o lege prin care se da contract din oficiu daca este inregistrata la primarie de peste 22 ani . A spus femeia ca daca se dau actele din oficiu ea si copii nu au nici o pretentie pentu casa. Intrebarea este : Se pot da acte din oficiu ? Cu cine sa vorbesc? Multumesc
Cel mai recent răspuns: adyr , utilizator 22:20, 6 Octombrie 2012
Daca la primarie, in evidentele agricole si fiscale, figureaza in continuare persoana de la care a cumparat "ca intre vecini" socrul dvs, nu aveti ce face. Doar daca figureaza socrul dvs, se poate solicita, eventual, emiterea Ordinului Prefectului pentru curte, urmand ca locuinta sa fie intabulata in baza unui certificat de atestare a edificarii constructiei (se elibereaza de primarie pentru casele construite inainte de 2001).
Conditia pentru emiterea Ordinului Prefectului este ca in registrul agricol 1986-1990, registrul cadastral 1990 si la rolul fiscal sa figureze socrul dvs.
figureaza el la primarie din 1986 numai ca el a decedat de ceva luni, se pot face acte pe urmasi lui prin taxa de succesiune?
Pentru a demara procedura obtinerii Ordinului Prefectului va fi nevoie de un certificat de calitate de mostenitor (pentru formularea cererii). Din cate stiu eu, Ordinul Prefectului se emite pe numele persoanei care figura ca posesor al bunului la nivelul anului 1990 (deci al socrului dvs), urmand ca ulterior sa dezbateti succesiunea.
Am inteles! Va multumesc pentru toate raspunsurile date

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu partial de proprietate adriantudorache adriantudorache am si eu o intrebare poate reuseste cineva sa ma ajute.intai sa explic despre ce este vorba.mama mea are de la parintii ei o casa batraneasca cu terenul ... (vezi toată discuția)
obtinerea ordinului prefectului georgetastanciu93@yahoo.com georgetastanciu93@yahoo.com Buna ziua, Ca toata lumea m-am lovit si eu de o problema. Locuiesc cu sotul meu si una din surorile lui , in casa parinteasca ne-am decis sa facem actele ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului??? julius.jr julius.jr in conditiile enumerate mai jos se mai poate emite ord. prefect?? 1-casa construita in 1965,fara acte dar cu acord parinti, cu perete comun cu casa ... (vezi toată discuția)