Am depus actele pentru iesire la pensie anticipata in martie 2011, a sosit decizia. Eu insa am mai lucrat pana la 15 august. De la munca s-au trimis actele pentru incetarea activitatii. Trebuie sa-mi vina o alta decizie? Exista un termen legal pentru primirea banilor? Multumesc!
(3) In functie de elementele specifice fiecarei categorii de pensie, pensiile se acorda si de la o alta data, dupa cum urmeaza:
a) de la data incetarii platii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca sau, dupa caz, de la data incetarii calitatii de asigurat, cu exceptia asiguratilor prevazuti la art. 6 alin. (2), daca cererea a fost inregistrata in termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei medicale de incadrare intr-un grad de invaliditate, in situatia pensiei de invaliditate;
Nu se emite alta decizie.
Pensia se acorda,de la data incetarii calitatii de asigurat,potrivit prevederilor de mai sus.
Banii ajung luna urmatoare a incetarii calitatii de asigurat.
Perioada lucrata intre data stabilirii drepturilor de pensie anticipata partiala si data incetarii contractului de munca se valorifica la momentul trecerii de la pensia anticipata partiala la cea pentru limita de varsta.
Eu mi-am incetat activitatea incepand cu data de 15 august 2011 si nu am primit banii pana-n prezent. Am sunat la Casa de Pensii si mi-au spus ca vor veni. Ce alceva as putea face, ca de asteptat am asteptat 3 luni....
Pentru a verifica punctual situatia dvs., va rugam sa veniti cu urmatoarele informatii: numele si prenumele, nr. dosar pensie si casa teritoriala de pensii, pe adresa de e-mail: petitii.sesizari@cnpas.org.