avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In cat timp ar trebui sa ajunga banii de pensie de la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In cat timp ar trebui sa ajunga banii de pensie de la decizie

Am depus actele pentru iesire la pensie anticipata in martie 2011, a sosit decizia. Eu insa am mai lucrat pana la 15 august. De la munca s-au trimis actele pentru incetarea activitatii. Trebuie sa-mi vina o alta decizie? Exista un termen legal pentru primirea banilor? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:07, 24 Noiembrie 2011
Legea 263/2010

Art. 104

(3) In functie de elementele specifice fiecarei categorii de pensie, pensiile se acorda si de la o alta data, dupa cum urmeaza:
a) de la data incetarii platii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca sau, dupa caz, de la data incetarii calitatii de asigurat, cu exceptia asiguratilor prevazuti la art. 6 alin. (2), daca cererea a fost inregistrata in termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei medicale de incadrare intr-un grad de invaliditate, in situatia pensiei de invaliditate;
Nu se emite alta decizie.
Pensia se acorda,de la data incetarii calitatii de asigurat,potrivit prevederilor de mai sus.

Banii ajung luna urmatoare a incetarii calitatii de asigurat.

Perioada lucrata intre data stabilirii drepturilor de pensie anticipata partiala si data incetarii contractului de munca se valorifica la momentul trecerii de la pensia anticipata partiala la cea pentru limita de varsta.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
Carp Mircea, utilizator
Pentru primirea drepturilor banesti exista un termen? Cat se poate intarzia maxim (stiu ca primesc din urma, dar cand?).
Am dat raspunsul si il repet:Banii vin luna urmatoare a incetarii calitatii de asigurat. Intre 23-27 ale lunii.
Eu mi-am incetat activitatea incepand cu data de 15 august 2011 si nu am primit banii pana-n prezent. Am sunat la Casa de Pensii si mi-au spus ca vor veni. Ce alceva as putea face, ca de asteptat am asteptat 3 luni....
Recomandarea CNPP in astfel de cazuri.

Pentru a verifica punctual situatia dvs., va rugam sa veniti cu urmatoarele informatii: numele si prenumele, nr. dosar pensie si casa teritoriala de pensii, pe adresa de e-mail: petitii.sesizari@cnpas.org.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate vali1968 vali1968 Am iesit la pensie de invaliditate(cod N22),din data de 01-03-2013,conform comisiei de expertiza medicala.Dosarul de pensie a fost depus pe data de 22-04 2013 ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei de invaliditate rares1984 rares1984 Buna ziua, Va rog sa imi acordati suport in urmatorul caz: Tatal meu a primit decizia de pensionare pe caz de boala gradul II de invaliditate de la comisiile ... (vezi toată discuția)
Cum înceteazã acest contract de muncã? robertsega32 robertsega32 Buna ziua. un angajat a obţinut decizie medicală asupra capacităţii de muncă (invaliditate) în octombrie 2013). La începutul lui decembrie 2013 i s-a ... (vezi toată discuția)