avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractor/conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractor/conventie civila

Firma la care am lucrat si care nu mai are salariati in acest moment (a inceput procedura de dizolvare si lichidare) are nevoie de ajutorul meu pentru unele mici servicii locale: ridicare corespondenta, depunere declaratii pana la lichidare, corespondenta cu unii furnizori. Firma mama este in Olanda si este cea care a initiat discutiile. Ar vrea sa facem un contract unde eu sa fiu "contractor"pentru o perioada de 2 luni.
Conform legislatiei din Romania, care sunt posibilele tipuri de contracte incheiate intre o persoana fizica romana si o persoana juridica nerezidenta si ce taxe ar trebui platite de ambele parti?
Este posibila si varianta cu contract incheiat intre compania la care am lucrat (in Romania) si o persoana fizica romana? Ce fel de contract/conventie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicole23 , utilizator 15:05, 25 Noiembrie 2011
V as sugera un contract de mandat.(contract civil) insa ar fi bine sa va interesati la ITM.
Sau poate are cineva o alta parere.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate in romania persoana nerezidenta aay aay buna ziua, sotul meu a cumparat un apt prin infiintarea unei companii in romania acum 3 ani deorece ca si persoana fizica nerezidenta nu putea cumpara apt ... (vezi toată discuția)
Comision rezervari de la firma din olanda contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Am primit de la o firma din Olanda o factura reprezentand comision rezervari. De la ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat-pf nerezidenta andreea88 andreea88 Buna ziua,Am o mare nelamurire si sper sa ma ajutati. Un SRl a incheiat un contract de mandat cu o persoana fizica nerezidenta pentru functia de ... (vezi toată discuția)