avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare asociati si sediu firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare asociati si sediu firma

Buna!Daca doresc sa trec pe numele meu(ca asociat unic si administrator) o firma care are 2 asociati acum si are datorii neplatite la banci(ipoteca, credit) si nu au depus bilantul pe ultimii 2 ani si pe situl onrc apare ca lichidata dar nu si la finante...ce trebuie sa fac???Firma nu are datorii la stat doar la banci si nu a avut activitate in ultimii 3 ani dar nici nu au depus bilantul.E posibil sa preiau eu toate datoriile in asa fel incat actualii proprietari sa nu mai aiba nici o obligatie fata de banci?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mimi03 , utilizator 23:13, 24 Noiembrie 2011
Daca la registrul comertului apare "lichidata" nu o mai puteti prelua. Documentatia se face prin registrul comertului. Mergeti acolo si obtineti informatiile.
Se intampla ca oamenii sa faca din pacate confuzie intre dizolvare, lichidare si radiere. Daca societatea apare inca la registrul comertului ,, in lichidare" , deci nu a fost radiata din registrul comertului ar putea sa fie ,,salvata" printr-o fuziune prin absorbtie in conditiile art. 238 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale de o societate comerciala valida. Sfatul meu este sa discutati problema cu un specialist in drept comercial pentru a evalua in concret situatia deoarece s-ar putea sa aveti si alte oportunitati.
Da..cred ca asta ar fi solutia ideala!Multumesc din suflet!Macar acum am o idee de ce trebuie sa fac:)

Multumesc inca odata pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de dizolvare si lichidare xerxes xerxes buna seara! datorita faptului ca o societate comerciala nu a depus la ORC bilantul aferent anului 2008, aceasta a fost dizolvata in temeiul art. 237, alin ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate lorellay lorellay Buna ziua, Am o societate infiintata cand eram studenta in anul 2004.Societatea nu a avut niciodata activitate. In anul 2006 am primit citatie pentru ... (vezi toată discuția)
Re deschidere srl plus procedura de insolventa bigpaulie bigpaulie Buna ziua , Am detinut sau cred ca inca detin o societate comerciala SC Atraktiv Telecom SRL , cu ceva timp in urma societatea a fost inchisa de catre ... (vezi toată discuția)