avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme legate de dizolvare si lichidare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme legate de dizolvare si lichidare

buna seara!

datorita faptului ca o societate comerciala nu a depus la ORC bilantul aferent anului 2008, aceasta a fost dizolvata in temeiul art. 237, alin 1, lit. b) din legea nr. 31/1990.

aceasta hotarare nu trebuia comunicata la sediul societatii in cauza? este suficienta doar publicarea in monitorul oficial?

intrucat nu s-a formulat recurs impotriva hotararii de dizolvare ulterior s-a dispus numirea unui lichidator judiciar in conditiile in care societatea desfasoara activitate, are angajati, nu are datorii catre bugetul de stat sau alti creditori si are sume mari de incasat de la institutiile statului (lucrari efectuate catre diverse primarii)

mai poate fi intoarsa hotararea de dizolvare si cea de numire lichidator? exista vreun temei legal?

ce se mai poate face pentru ca societatea sa fie salvata si nu radiata intr-un final?
astept un sfat, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:36, 7 Decembrie 2011
Se poate incerca si un recurs chiar daca a iesit din termen in prima faza, iar daca recursul se admite, intr-o a doua faza se cere radiere mentiunii prin care s-a desemnat lichidatorul in baza art. 25 din Legea nr. 26/1990 a societatilor comerciale, republicata. Ar mai fi o varianta, care aparent poate fi perceputa ca fantezista, dar perfect realizabila, o fuziune prin absorbtie in conformitate cu art. 238 alin. 4 din Legea nr. 31/1990. Pentru prima situatie am vazut rezolvate zeci de cazuri, iar in situatia a doua doar unul. Si retineti societatea absorbanta a fost cea aflata in lichidare. Trebuie sa gasiti doar omul care poate sa instrumenteze cu succes oricare din situatiil prezentate. Succes!
nu exista nicio prevedere legala prin care hotararea de dizolvare trebuie comunicata la sediul societatii?
ma gandesc la faptul ca recursul nu poate fi admis si nu poater fi repus in termen daca nu s-a incalcat legea atunci cand nu s-a comunicat hotararea.
Se poate merge pe gresita citare a societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Re deschidere srl plus procedura de insolventa bigpaulie bigpaulie Buna ziua , Am detinut sau cred ca inca detin o societate comerciala SC Atraktiv Telecom SRL , cu ceva timp in urma societatea a fost inchisa de catre ... (vezi toată discuția)
Dizolvare cu datori la stat vera.sandu vera.sandu onrc a dispus dizolvarea firmei in 2008, dgfp a facut recurs, insa a fost respins de curtea de conturi ca nefondat. ce se poate intampla in continuare? (vezi toată discuția)
Dizolvare societate ADELA STROE ADELA STROE o societate are o datorie catre societatea mea de 2 000 lei, ma dat-o in judecata, mi-a fost admisa cererea, am depus pt investirea hotararii insa injstanta ... (vezi toată discuția)