avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... dizolvare cu datori la stat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

dizolvare cu datori la stat

onrc a dispus dizolvarea firmei in 2008, dgfp a facut recurs, insa a fost respins de curtea de conturi ca nefondat. ce se poate intampla in continuare?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 16:24, 21 Februarie 2010
Buna ziua.
Legea nr.31/1990 ,la art.237 ,alin.5,specifica ,ca :orice persoana poate face recurs impotriva hotararii de dizolvare ,in termen de 30 de zile de la efectuarea publicitatii , in conditiile alin.3 si 4 din lege.Recursul se judeca de Curtea de Apel,nicidecum de Curtea de Conturi.
Deci conform Legii 31/1990,singura cale de atac specificata este recursul la Curtea de Apel.
La art.237,alin.6,se specifca :La data ramanerii irevocabile a hotararii definitive de dizolvare,persoana juridica intra in lichidare ,potrivit prezentei legi.
Insa , cred mai pot fi exercitate caile de atac extraordinare prevazute in Codul de Procedura Civila si anume :recursul in interesul legii, revizuirea, contestatia in anulare.
am inteles. dar vreau sa stiu daca onrc ma poate dizolva fara sa mai platesc la stat nimic? pt ca ar fi bine
ONRC-ul nu va poate aproba ,dar daca vi se numeste un lichidator sau alegeti dvs.unul ,se poate trece actiunea pe Legea nr.85 si in functie de imprejurari,se poate aproba dizolvarea cu datorii,dar numai dupa analiza amanuntita a activitatii firmei din ultimii ani si a situatiei patrimoniului dvs.la zi, analiza efectuata de catre lichidatorul judiciar ,al carui raport este abrobat de catre judecatorul sindic.
Societatea dvs este actualmente dizolvata ( nu mai are dreptul sa desfasoare activitate comerciala)
Societatea are personalitate juridica pana la radiere .
In conformitate cu art 237 din L 31/1990 ori numiti dvs un lichidator ori orice persoana interesata adica DGFP va cere numirea unui lichidator.
- Lichidatorul nu munceste gratis
- referitor la datoriile la buget ele trebuiesc verificate
Buna zua,
In principiu, pe orice cale ati proceda la lichidarea firmei Dvs, datoriile ei la Bugetul de stat vor fi urmarite de organele abilitate, spre a fi realizate (incasate).
Prin legile si regulamentele interne ale ANAF, functionarii lor au obligatia de a duce toate litigiile pana la ultima faza juridica.
Tot in principiu, daca firma in lichidare nu poate acoperi debitele ei, exista unele prevederi legale care, eventual, pot conduce la atragerea urmariri administratorilor (si a bunurilor lor).
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare firma coriand coriand Buna ziua,situatia este urmatoarea: La data de 12.06.2006 Oficiul Registrului Comertului cheama in judecata firma in vederea dizolvarii,in baza legii ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator la cererea dgfp? andrei g. andrei g. Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate ... (vezi toată discuția)
Bilant nedepus la registrul comertului drov drov Buna seara, Intrebarea mea este urmatoarea:Daca nu am depus bilantul pentru anul 2008 la Registrul Comertului si acum am primit o citatie sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)