Buna ziua,
am o prietena care nu a fost chemata la succesiune de surorile vitrege. Tatal ei a decedat acum 4 ani si prietena mea este fiica lui din prima casatorie.Ce trebuie sa faca pt a intra si ea in posesia a ceea ce i se revine din mostenire?
Va multumesc
Certificatul de mostenitor se poate ataca numai prin instanta unde prietena trebuie sa faca dovada ca a acceptat tacit sau expres motenirea, in cele 6 luni de la deces.Daca surorile au declarat in fata notarului ca nu mai exista alti mostenitori,au savarsit infractiunea de fals in declaratii.
Va multumesc pentru raspuns, ea a aflat dupa ceva timp de decesul tatalui. Surorile vitrege nu au chemat-o la inmormantare. Deci ea nu a semnat nimic ca renunta la mostenire.Le poate chema in judecata?
Sa solicite copia certificatului la camera notarilor.In certificat sunt trecuti mostenitorii si pe baza acestuia, poate depune plangere penala pentru fals in declaratii.Este evident falsul, doar ca trebuie sesizat parchetul si cu rezolutia respectiva veti solicita constatarea nulitatii absolute.Apoi se va dezbate succesiunea dar daca surorile contesta calitatea prietenei, se va ajunge la instanta, unde trebuie sa dovedeasca acceptarea mostenirii,ceea ce cred nu este posibil.Termenul de acceptare era de 6 luni.A fost plecata din tara?
Nu a fost plecata, dar nu au anuntat-o despre decesul tatalui si ea nu tinea legatura cu tatal ei.Odata a fost cu copiii sa-si cunoasca bunicul si cam atat. El cu familia locuiau in judetul Giurgiu.
Dreptul de mostenire
slobodan
Va prezint urmatorul caz :
Suntem doua surori, dupa decesul mamei sora mea mai mare nu a dorit partea ei de mostenire , nu a cerut-o in timpul vietii ei, sora ... (vezi toată discuția)