avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna Ziua!
Nu mai stau cu sotia de mai mult de 4 ani, avem 2 copii, nu ne-am mai inteles, nu potrivim deloc, insa am avut si o prietena. Dupa ce am plecat de la ea, am bagat divortul, intretimp m-am mutat la prietena mea, si am facut 3 recursuri, dar am pierdut procesul.
Si in acest moment sunt cu prietena mea, ea e insarcinata, proiectam viitorul, ne intelegen foarte bine, si mai dorim un copil, insa sotia mea nici acuma nu vrea divortul, eu nu-mi vad copii numai cand ma lasa ea, adica foarte rar, de cand ne-am despartit niciodata nu am petrecut macar un weekend cu copii, in plus pentru orice document am nevoie de semnatura si de acordul ei. Nu o mai iubesc, nu mai pot s-o vad. Cum adica, cum exista asa ceva, eu nu am nici un drept, si cum nu pot sa divortez? Va trebui sa traiesc toata viata asa ca sunt casatorit cu ea??? Ca tribunalul nu vrea sa ne desparta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:17, 24 Noiembrie 2011
Introduceti o noua cerere de divort, si aduceti martori care sa confirma faptul ca sunteti despartiti in fapt de atata timp, si ca exista neintelegeri grave intre dvs si sotie astfel incat casatoria trebuie desfacuta. In privinta copiilor, solicitati autoritatea parinteasca comuna, si veti avea dreptul de a va vedea oricand copii si de a lua decizii in ceea ce ii priveste.
Art. 373. Motivele de divort. Divortul poate avea loc:
a) prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti sau a unuia dintre soti acceptata de celalalt sot;
b) atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
c) la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani;

d) la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.
Formulati o noua actiune de divort si probati motivele de divort cu 2 martori.
In privinta minorilor solicitati:
-exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti,
-stabilirea locuintei minorilor la mama,
-stabilirea unei pensii in favoarea acestora in functie de de venitul realizat de dvs. sau in functie de venitul minim pe economie dupa caz,
-stabilirea unui program de vizita a minorilor.
Probe :- inscrisuri, martori ( care pot fi rude si afini indiferent de grad,), ancheta psihosociala, interogatoriul paratei pe capatul de cerere privind stabilrea programului de vizita, ascultarea minorilor ( daca au varsta de minim 10 ani ascultarea este obligatorie).
Apelati la serviciile unui avocat pentru a nu mai avea surpriza respingerii actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort hane hane Am locuit impreuna cu sotia intr-o casa primita de ea de la parintii sai si dezvoltata si modernizata de noi. Acum am hotarat sa divortam. Am doua intrebari ... (vezi toată discuția)
Divort popan58 popan58 despartit de 10 ani,dupa o casatorie de 21 ani,un copil minor,unul student ,cu domicilii diferite,localitati diferite,in timpul casniciei * rufele* erau ... (vezi toată discuția)
Divort - prima casa andreea8891 andreea8891 Salutare, Sunt casatorita, si vreau sa divortam, nu avem copii, doar eu am achizitionat un apartament in Programul Prima Casa, intrebarea mea este la : Acest ... (vezi toată discuția)