avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA platitor de TVA sau NU
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

platitor de TVA sau NU

Am si eu o intrebare :
Am un PFA xxx cu un cod fiscal mai sunt asociat intr-o organizatie care functioneaza ca pfa cu un nume yyy si alt cod fiscal.

intrebarea este cand vine controlul fiscal la PFA si cu fisa ta de impunere unde sunt sumele trecute atat de la XXX cat si de la YYY unde xxx are venituri de 90.000 si XXX are 30.000 deci un total de 120.000 specific ca YYY este platitor de TVA inseamna ca si XXX trebuie sa-l inregistrez platitor de TVA sau nu ???

va multumesc
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 17:07, 24 Noiembrie 2011
Trebuie daca vreti sa detaliati cu inseamna "asociat intr-o organizatie care functioneaza ca pfa ". Oricum nu se cumuleaza pentru cele doua pentru ca au coduri fiscale diferite.
adica sunt asociat la o societate de lichidare care functioneaza tot in partida simpla unde detin 30%. ideea este ca la fisc sunt inregistrat si pe cod fiscal dar si cnp
pe cod fiscal sinteti numai dpv al tva (pt acea activitate care este "platitoare de tva"), pe cnp sinteti pt impozitul pe venit.

Codul fiscal se elibereaza pt fiecare activ in parte in momentul in care fiecare activ devine "platitoare de tva", si nu prin cumularea activitatilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere si infiintare pfa in acelasi an fiscal alexm452 alexm452 Doresc sa radiez PFA infiintat in acest an fiind la norma de venit si pe un singur CAEN. Dupa care sa infiintez un alt PFA avand mai multe coduri CAEN. Din ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva zradu zradu Am un SRL neplatitor de TVA vreau sa fac achizitie un autoturism second-hand din DE cum procedez cu TVA -ul , ca firma neplatitoare nu-l pot recupera (vezi toată discuția)
Pragul tva, se insumeaza incasarile pe doua cabinete? foneagheorghe foneagheorghe Buna ziua, Nepotul meu are Cabinet de avocat, autorizat de Baroul Bucuresti in baza legii 51/1995 si totodata mai are si Cabinet individual de insolventa, ... (vezi toată discuția)