avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Radiere si infiintare PFA in acelasi an fiscal
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Radiere si infiintare PFA in acelasi an fiscal

Doresc sa radiez PFA infiintat in acest an fiind la norma de venit si pe un singur CAEN. Dupa care sa infiintez un alt PFA avand mai multe coduri CAEN.

Din ce m-am interesat, la registru comertului nu ar fi probleme, insa cineva m-a atentionat ca pot fi probleme la fisc in momentul in care voi inregistra noul PFA, deoarece am deja contributii calculate pe anul fiscal, contributii calculate pe CNP si nu pe CIF, astfel ca daca vreau sa inregistrez un alt PFA la fisc trebuie sa astept pana anul fiscal urmator.

Este adevarat ca nu pot radia si inregistra un PFA in acelasi an fiscal, din punct de vedere al fiscului ?

Multumiri.
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 13:27, 31 Mai 2016
O varianta mai simpla ar fi sa mergeti la registrul comertului, radiati codul CAEN vechi, adaugati codurile CAEN noi, mergeti la finante, va calculeaza impozitul la norma de venit pentru perioada cat a fost activ codul la norma de veni, pentru perioada de dupa va trece fiscul la real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit 2011 alexberi alexberi 1. In august 2010 am infiintat un PFA impozitat la norma de venit. Sunt si salariat la o alta institutie. Astazi am fost la Adm. Financiara pentru a trece la ... (vezi toată discuția)
Actualizarea obiectului de activitate potrivit caen rev.2 leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca stiti cat costa acum o actualizare a obiectului de activitate potrivit CAEN rev.2. Am pe cineva care nu a fact acest ... (vezi toată discuția)
Pfa radiat..cum e posibil sa continui cu unul nou cu acelasi facturier,chitantier? dorucristiandeliu dorucristiandeliu ziua buna, am fost radiat ca pfa in 2010..bineinteles, neanuntat..eu fiind pictor..eram perfect la curent cu totttt (stiu ca nu i oscuza...dar...). ideea ... (vezi toată discuția)