avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa radiat..cum e posibil sa continui cu unul nou cu ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa radiat..cum e posibil sa continui cu unul nou cu acelasi facturier,chitantier?

ziua buna,
am fost radiat ca pfa in 2010..bineinteles, neanuntat..eu fiind pictor..eram perfect la curent cu totttt (stiu ca nu i oscuza...dar...).
ideea este ca am fost indrumat sa mi fac alt pfa,iar dupa o declaratie la finaciar cum ca s un contribuabil de buna credinta care chiar nu a stiu ca a fost radiat, doamna inspector de la administratia financiara mi a zis ca pot folosi acelasi facturier,chitantier,registru intrari -iesiri..doar alta stampila...vi se pare in regula? mie nu...sincer...
iar pe perioada radierii ,pana la infiintarea noului pfa...am depus declaratiile pe venit,am platit impozite....
as dori sa mi spuna cineva daca i in regula asa ceva...pentru ca si la registrul comertului si la administratia financiara ,mi am dat seama ca i o ceata totala...
multumesc
Cel mai recent răspuns: dorucristiandeliu , utilizator 19:44, 26 Martie 2012
Dupa cum chiar si Dvs. ati intuit, nu este corect sa utilizati formularistica veche. Incepeti registru-jurnal de incasari si plati, facturier, chitantier, etc. noi.
In rest, numai bine.
Seara buna.
multumesc mult..dar v am zis ..asa mi a precizat inspectorul fiscal de care apartin....
o zi buna...
Oricine poate gresi, chiar si inspectorul fiscal. Dumneavoastra ati procedat corect atunci cand ati decis sa investigati, ca sa vedeti mai clar.
atunci ce baza sa mai pun pe faptul ca, tot inspectorul mi a zis ca declaratia 200 pe care o depusesem pe anul 2011 si cea pe 2012 ,pe vechiul pfa..ramane valabila pentru noul pfa infiintat?mi s a eliberat chiar decizia de impunere anticipata pe 2012 pe vechiul pfa....
multumesc
Interesant si inedit punct de vedere...
Culorile au diferite nuante. Cu asta vreau sa spun ca am mai intalnit deseori interpretari de paragrafe diferite de la o reprezentanta la alta a Fiscului. Pe undeva exista o logica si anume: fiind vorba de persoana fizica (autorizata), care NU are personalitate juridica distincta (!), dar are CNP-ul identic chiar si in cazul mai multor PFA-uri, se poate spune ca este aceeasi persoana. Etc...
Oricum, cu toate ca CNP-ul e identic, CIF-ul nu este acelasi, in consecinta consider ca ar trebui tratate distinct cele doua PFA-uri.
Cu asta nu doream in nici un fel sa se creeze subiect de discutii/divergente intre Dvs si agentul Fiscului. De ce sa nu fie cum zice el?!
Sanatate si numai bine.

Alte discuții în legătură

Radiere pfa in 2010...ce fac cu facturile emise pana acum? dorucristiandeliu dorucristiandeliu ziua buna, am aflat abia acum o saptamana ca am fost radiat in iunie 2010..de ce ne mai cer numere de telefon,email..daca nu se sinchisesc sa ne anunte...stiu ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa-mi schimb adresa de domiciliu dintr-un oras in altul, in acelasi judet, radiez pfa-ul si deschid altul sau il mut pe cel existent? Popu Popu PFA la norma de venit. Care ar fi varianta cea mai buna, inchid PFA-ul si-l redeschid sau mut PFA-ul la noua adresa? Am inteles ca mutarea la noua adresa ma ... (vezi toată discuția)
Radiere si infiintare pfa in acelasi an fiscal alexm452 alexm452 Doresc sa radiez PFA infiintat in acest an fiind la norma de venit si pe un singur CAEN. Dupa care sa infiintez un alt PFA avand mai multe coduri CAEN. Din ... (vezi toată discuția)