PFA la norma de venit.
Care ar fi varianta cea mai buna, inchid PFA-ul si-l redeschid sau mut PFA-ul la noua adresa? Am inteles ca mutarea la noua adresa ma lasa pe cap cu acelasi inspector, doar impozitul il platesc in orasul in care ma mut.
Am PFA-ul deschis pe apartamentul mamei, de prin 2002 am ajuns la momentul in care vad ca multe lucruri valabile la infiintare nu mai sunt valabile, raspunsurile primite de la administratia financiara de care apartin nu prea coincid cu ceea ce gasesc aici pe site (cei de la finante au spus ca nu imi trebuie contracte, pe ei nu-i intereseaza, cei de la finante spun ca nu trebuie sa eliberez facturi daca clientul nu-mi cere, nu trebuie sa tin nici un registru, nu trebuie X, nu trebuie Y), in anul asta mi-au trimis "Atentie trebuie sa platiti la sanatate", asta dupa ce anul trecut cei de la sanatate m-au pus sa platesc pe ultimii 5 ani, halal notificare ...
Incerc o resetare, care-i deci varianta mai buna, mutare PFA in alt oras sau radiere urmata de mutare?
Eu cred ca este mai simplu sa mutati PFA in alta localitate.
Pentru radiere trebuie sa va prezentati la O.R.C sa radiati PFA si apoi trebuie sa faceti demersuri entru infiintare.
In ceea ce priveste faptul ca vi se spune sa nu tineti evidenta aceasta este o aberatie a celor care v-au spus ,trebuie sa aveti registru de incasari si plati ,facturier si chitante.
Aveti grija ca amenzile sunt mari ,vorbiti cu un contabil si puneti-va la punct contabilitatea.
il puteti muta , e mult mai usor . completati la registru niste cereri si depuneti o cerere la finante de inregistrare a noului domiciliu fiscal , 050 e declaratia