avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vreauun raspuns sincer si concret
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vreauun raspuns sincer si concret

am lucrat la o firma de transport international ca si cond auto. la una din cursele efectuate am pierdut portofelul cu actele si o suma de bani(32 mil lei vechi) bani care proveneau din caseria firmei si care urmau sa fie distribuiti in urmatoarele cazuri: o parte erau pt alimentarea cu combustibil a camionului si o parte reprezentau avans diurna pt cursa care urma sa o efectuez. in asemenea situatie doresc sa fiu informat daca pot fi condamnat pt infractiunea de delapidare conform art 215 cp si daca da atunci care ar fi pedeapsa pt aceasta suma.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 21:26, 24 Noiembrie 2011
Ati fost la politie sa declarati pierderea actelor si a banilor?
la 215 e vb de inselaciune..
Pt a fi tras la raspundere pt infractiunea de delapidare de la 215^1 trebuie sa fiti functionar, iar conducatorul auto nu este functionar. In cel mai rau caz veti putea fi tras la raspundere pt infractiunea de furt, daca se va putea demonstra vinovatia dvs.
Incercati sa va intelegeti cu angajatorul in privinta acoperirii prejudiciului pt ca angajatorul sa nu formuleze vreo plangere penala.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere Cristiann86 Cristiann86 Abuzul de incredere, furt, delapidare a) Un vanzator angajat la un magazin de cartier ia din banii luati din vanzarea produselor de pe rafturi. Ce ... (vezi toată discuția)
Conducator auto subiect activ delapidare?? magdalenapaun magdalenapaun cum ar trebui sa sune o clauza in contractul de munca sau in fisa de post a unui conducator auto autocamion transport marfa pentru ca acesta sa poata fi ... (vezi toată discuția)
Speta imobiliare puturosu puturosu Anul trecut in august am incercat sa achizitionez o locuinta noua. Am gasit o firma prin intermediul mass-media care vindea locuinte noi. Am mers la firma, am ... (vezi toată discuția)