avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale taxe si inpozite la persoanele cu handicap
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

taxe si inpozite la persoanele cu handicap

buna seara

as dorii sa stiu daca o persoana cu handicap accentuat grd.2 poate beneficia de scutire la plata inpozitului pe cladire , ce se afla in patrimoniul societatii . mentionez faptul ca sunt actionar la aceea societate .

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 23:37, 4 Octombrie 2008
Nu cred că am înţeles: despre impozitul pentru care clădire vorbiţi?

Dacă acea clădire este în patrimoniul unei societăţi comerciale, atunci nu dumneavoastră, ca acţionar, ci societatea este obligată la plata impozitului. Prin urmare, nu aveţi de ce să fiţi scutit de la plata unui impozit pe care nu îl datoraţi.

Liviu S.Bordaş.
este un apartament proprietate personala , dar functioneaza societatea pe care o detin , pot fi scutit de plata inpozitului ?

multumesc
Daca nu ati schimbat destinatia apartamentului si aveti un handicap grav sau accentuat, atunci beneficiati de scutire la plata impozitului pentru casa si teren (este vorba doar de casa in care locuiti, in cazul in care aveti mai multe proprietati nu beneficiati de scutire si pentru celelalte) :
,,Art. 26. — Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren; " (Legea 448/2006 republicata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa de impozit pe cladiri pentru persoana cu handicap Giana7 Giana7 Buna ziua, Mama are certificat de handicap si i se solicita sa plateasca taxa impozitiului pe casa proprietate ( Ilfov) pentru ca adresa ei de domiciliu este ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale persoane handicap ContSters378867 ContSters378867 Buna ziua! ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea situatie. Sunt persoana cu un handicap grav, si doresc sa stiu cum pot beneficia de scutirea platii ... (vezi toată discuția)