avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna insotitor persoana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna insotitor persoana cu handicap

Buna ziua

V-as ruga sa-mi spuneti in ce conditii poate obtine concediu de odihna persoana angajata de Primarie ca insotitor al persoanei cu handicap grav.

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 7 Decembrie 2011
Buna dimineata

Sigur ca aveti dreptul la concediu de odihna conform contractului individual de munca pe care l-ati semnat, nu?( conform codului Muncii/2003 cu completarile si modificarile ulterioare - art.144 alin.1,2 si art.145 alin.1 si 2) cititi-l cu atentie si veti vedea ca exista stipulat la timp de munca si de odihna.
O zi buna
Legea nr.448/2006 , art. 37. - (1) Pe perioada îngrijirii şi protecţiei persoanei cu handicap grav, pe baza contractului individual de muncă, asistentul personal are următoarele drepturi:
a) salariu de bază stabilit potrivit dispoziţiilor legale privind salarizarea asistentului social cu studii medii din unităţile de asistenţă socială din sectorul bugetar, altele decât cele cu paturi, precum şi spor de vechime şi alte sporuri aferente acordate în condiţiile legii;
b) program de lucru care să nu depăşească în medie 8 ore pe zi şi 40 de ore pe săptămână;
c) concediu anual de odihnă, potrivit dispoziţiilor legale aplicabile personalului încadrat în instituţii publice;
....

CO se acorda in baza unei cereri adresate angajatorului ... in speta, angajatorului dvs ...insa alin.2 al aceluiasi articol prevede ca, pe perioada concediului de odihnă al asistentului personal, angajatorul are obligaţia de a asigura persoanei cu handicap grav un înlocuitor al asistentului personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata asistentilor personali m.monica m.monica Conf. Legii 448/2006 privind persoanele cu handicap prevede la Art. 37. alin. (1) Pe perioada ingrijirii si protectiei persoanei cu handicap grav, pe baza ... (vezi toată discuția)
Drepturile asistentului personal marimarimokus marimarimokus ASCO administratia sociala comunitara oradea vrea sa imi desfaca contractul de munca ca asistent personal pt fica mea pt ca am plecat 2 luni in vacanta la ... (vezi toată discuția)
Drepturi ca asistent personal pt persoana cu handicap grav Adriana Zamfir Adriana Zamfir A-și dori sa mi spuneți exact ce drepturi și obligații am că asistent personal pt persoana cu handicap grav, program de lucru, etc.....Vă mulțumesc! (vezi toată discuția)