avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata asistentilor personali
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata asistentilor personali

Conf. Legii 448/2006 privind persoanele cu handicap prevede la Art. 37. alin. (1) Pe perioada ingrijirii si protectiei persoanei cu handicap grav, pe baza contractului individual de munca, asistentul personal are urmatoarele drepturi:

a) salariu de baza stabilit potrivit dispozitiilor legale privind salarizarea asistentului social cu studii medii din unitatile de asistenta sociala din sectorul bugetar, altele decat cele cu paturi, precum si spor de vechime si alte sporuri aferente acordate in conditiile legii;
b) program de lucru care sa nu depaseasca in medie 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana;
c) concediu anual de odihna, potrivit dispozitiilor legale aplicabile personalului incadrat in institutii publice;
d) transport urban gratuit, in conditiile prevazute la art. 23;
e) transport interurban, in conditiile prevazute la art. 24.
(2) Pe perioada concediului de odihna al asistentului personal, angajatorul are obligatia de a asigura persoanei cu handicap grav un inlocuitor al asistentului personal.
(3) In situatia in care angajatorul nu poate asigura un inlocuitor al asistentului personal, persoanei cu handicap grav i se acorda indemnizatia prevazuta la art. 43 alin. (1) sau gazduirea intr-un centru de tip respiro.

Data fiind Legea speciala in care sunt enumerate in mod expres toate drepturile de care poate beneficia un asistent personal al persoanei cu handicap grav, intrebarea mea este daca asistentul personal ar fi putut beneficia in anii 2008, 2009 si de premiul anual .
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:55, 25 Ianuarie 2011
Eu zic ca da, noi l-am acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asistentului personal marimarimokus marimarimokus ASCO administratia sociala comunitara oradea vrea sa imi desfaca contractul de munca ca asistent personal pt fica mea pt ca am plecat 2 luni in vacanta la ... (vezi toată discuția)
Salariu asistent personal sfirangela sfirangela mama mea are parkinson,are pensie de handicapat de gradul ii,dar acum i s-a pus si diagnoticul de schizofrenie paranoida din cauza agravarii parkinsonului si ... (vezi toată discuția)
Drepturile asistentului personal costy_generalu costy_generalu Din data de 01.01.2001 si pana in data de 13.12.2012 am fost angajat ca asistent personal la primarie pt fetita mea (minora) care are un handicap locomotor ... (vezi toată discuția)