avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce faci daca conducatorul de doctorat te hartuieste ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce faci daca conducatorul de doctorat te hartuieste profesional?

Sunt doctoranda la un profesor care a fost pensionat de curand si care isi sicaneaza doctoranzii pentru a ramane inca la putereX-(
Nu stiu ce masuri legale pot sa intreprind ca acesta sa fie fortat sa imi dea referatul in timp util si daca exista posibilitatea ca in cazul unui referat nefavorabil sa pot contesta undeva, sa fiu evaluata de o comisie independenta eventual.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:19, 29 Noiembrie 2011
Puteti sesiza Rectorul Universitatii sau Ministerul Educatiei ...Legea nr.1/2011 prevede :
Art. 170
(1) In cazul nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, intocmite, dupa caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etica si management universitar sau de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, poate lua urmatoarele masuri, alternativ sau simultan:
a) retragerea calitatii de conducator de doctorat;
........

Referat nefavorabil nu are cum sa va dea pentru ca asta ar insemna sa se descalifice: doctoratul este si oglinda capacitatii de indrumare a coordonatorului.

Iar daca, prin absurd, v-ar fi respinsa teza, aveti posibilitatea contestarii rezultatului iar din comisia de contestare nu mai poate face parte niciun membru al comisiei de examinare.

Plus ca aveti si mijloce legale sa ''luptati'' cu el, dupa cum v-a spus @freeelis.

Nu va mai stresati, nu aveti de ce :) Dupa cum ati spus, sunt doar sicane.
va multumesc...m-am mai linistit.
Daca am avut o contributie cat de mica la asta, ma bucur.

Dupa ce o sa va sustineti public teza, o sa va dati seama cat de neimportant a fost acest aspect - probabil stresul perioadei amplifica in sufletul dvs. revolta fata de comportamentul unui dascal pensionat care duce dorul studentilor tremuranzi :)

Succes :vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta sau diploma bryan bryan pentru acordarea sporului de 15% de doctorat trebuie diploma sau e de ajuns si o adeverinta din care rezulta acest lucru( am inteles ca ptr. eliberarea ... (vezi toată discuția)
Conditii inscriere doctorat cu bursa Irina S. Irina S. Ce conditii trebuie sa indeplineasca persoana interesata sa incheie un contract de studii universitare de doctorat cu bursa? Cine si in ce conditii poate ... (vezi toată discuția)
Universitatea petre andrei din iasi chirileanucoca chirileanucoca As vrea sa stiu daca a gasit cineva textul Ordinului 4294/10.06.2009 al Ministrului Educaţiei, Cercetării şi Inovării,care il recunoaste pe Tompea ca ... (vezi toată discuția)