Buna seara,
Sunt un tanar d 16 ani care a comis fapta de furt acum aprox 8 luni dintr-un hipermarket in val. de aproximativ 80 de lei. Nu am fost singur am fost cu un coleg . Jandarmeria a fost chemata si ni s-au cerut date , si mai tarziu am fost condusi la sectie unde a trebuit sa scriem o declaratie cum ca am furat. As vrea sa stiu care sunt consecintele avand in vedere ca este prima fapta de acest gen si prima problema cu politia.
Va multumesc !
Infractiunea de furt se sanctioneaza cu inchisoare. Totusi, in anumite conditii (recuperarea prejudiciului, prima fapta, conduita, etc.) se poate aplica si o sanctiune administrativa.
Cel mai probabil veti primi o simpla amenda administrativa, dar pt asta trebuie sa cooperati cu politia, sa acoperiti prejudiciul si sa regretati fapta. Amenda este intre 10lei si 1000lei.
Nu veti fi chemat la judecatorie, ca un dosar sa ajunga in instanta trebuie sa se inceapa o urmarire penala si sa se pune in miscare actiunea penala. Toate acestea dureaza ceva timp.
In cazul amenzii administrative, nu veti ajunge in instanta, deoarece nu se va deschide urmarirea penala ci vi se va da amenda direct de catre procuror.
De asemenea nu veti primi o pedeapsa cu inchisoarea, fiind minor, legea va ofera niste beneficii, pt a primi o astfel de pedeasa, fapta comisa trebuie sa fie foarte grava si pana la pedeapsa cu inchisoarea fie ea cu suspendare sau cu executare, mai avem aceasta amenda administrativa care se poate aplica si de asemenea mai sunt si cateva masuri educative.
Furt hipermaket
belle30
buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin
alex99
Buna ziua ,in urma cu 3 luni de zile am baut ceva si am intrat intr un magazin de unde am incercat sa fur o sticla de alcool si o ciocolata(eram beat ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin
Firsteman
buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)