avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui dupa casatorie

Buna ziua,
Doresc sa ma casatoresc anul viitor,si as dori sa va intreb care este posibilitatea prin care pot sa imi pastrez numele,dar sa il iau si pe al sotului?Codul familiei prevede 3 variante:ambii soti isi pastreaza numele,sotia ia numele de familie al sotului,sau combinarea ambelor nume de familie pentru ambii soti...Varianta mea nu se incadreaza nicaieri...Sunt multe femei care au procedat asa(ex:Andreea Marin-Banica),deci cred ca trebuie sa fie o solutie.Va multumesc!
Pana acum nu era posibil, acum odata cu intrarea in vigoare a noului cod civil puteti prelua si numele sotului fara ca el sa-l aduge pe al dvs la al lui
Art. 282. - Viitorii soți pot conveni să își păstreze numele dinaintea căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei sau numele lor reunite. De asemenea, un soț poate să își păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite.

( codul familiei nu mai e in vigoare)
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Varianta trei, combinarea ambelor nume de familie pentru ambii soti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie ioana_d2008 ioana_d2008 La casatoria civila doresc a-mi pastra si numele meu de familie si sa il iau si pe cel al viitorului meu sot.Intrebare: Sotul meu, isi poate pastra numele sau ... (vezi toată discuția)
Nume dupa casatorie Csilla Vass Csilla Vass Buna ziua, Ma numesc Csilla Piscociu, sunt divortata si am pastrat numele de familie al fostului sot. Acum as vrea sa ma recasatoresc, sa pastrez numele ... (vezi toată discuția)
Nume dupa casatorie vali m vali m Se poate ca fiecare dintre soti sa-si pastreze numele ?Sau la sotie se adauga si numele sotului langa al ei? (vezi toată discuția)