avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nume dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nume dupa casatorie

Se poate ca fiecare dintre soti sa-si pastreze numele ?Sau la sotie se adauga si numele sotului langa al ei?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:29, 3 Martie 2012
Art. 282 Noul cod civil
Viitorii soţi pot conveni să îşi păstreze numele dinaintea căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei sau numele lor reunite. De asemenea, un soţ poate să îşi păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite.
Sotii pot conveni:
1.-fiecare dintre soti sa-si pastreze numele avut anterior casatoriei sau,
2.-sotia poate lua numele sotului sau,
3.-sotul sa ia numele sotiei sale sau,
4.-sotii sa reuneasca numele lor sau,
5.-sotia/sotul dupa caz ,sa-si pastreze numele avut anterior casatoriei si celalalt sa poarte numele lor reunite.
Cu alte cuvinte, aceste variante le aleg sotii dupa cum se inteleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie ioana_d2008 ioana_d2008 La casatoria civila doresc a-mi pastra si numele meu de familie si sa il iau si pe cel al viitorului meu sot.Intrebare: Sotul meu, isi poate pastra numele sau ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa casatorie marcuilie58 marcuilie58 Viitoarea sotie (divortata,ca si mine de altfel) poarta numele fostului sot.Dupa casatoria noastra doreste sa poarte numele meu de familie si al ei de fata.Eu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa casatorie andradanicolae andradanicolae Buna ziua, Doresc sa ma casatoresc anul viitor,si as dori sa va intreb care este posibilitatea prin care pot sa imi pastrez numele,dar sa il iau si pe al ... (vezi toată discuția)