avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot incasa singura banii pe concediile medicale de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot incasa singura banii pe concediile medicale de maternitate (126 zile) de la casa de sanatate? Sau cum pot recupera acesti bani?

buna seara,
numele meu este camelia, locuiesc in sectorul 4-bucuresti, iar angajatorul meu are sediul in ilfov, prin urmare nu stiu unde trebuie sa ma adresez pt a fi indrumata.

vreau sa va rog frumos sa imi spuneti daca pot incasa singura banii pe concediile medicale de maternitate (126 zile) de la casa de sanatate? sau cum pot recupera acesti bani ?

firma unde sint angajata a intrat in faliment si mi-au zis ca pe ei nu ii priveste plata concediilor fiind in insolventa.

am luat legatura cu lichidatorul judiciar al lor si a zis ca nu voi putea recupera banii de la ei deoarece nu au active pe care sa le poata vinde, insa banii acestia nu sunt din buzunarul lor. insa, ei ii vor recupera de la c.a.s. nu?

situatia mea este urmatoarea:
pe 3 iulie 2009 am nascut baietelul care a implinit 2 ani pe 3 iulie 2011
pe 4 iulie 2011 am reluat activitatea la firma si pt cele 126 zile am dus concedii medicale pe lunile:
4- 31 iulie
1-31 august pe 18 august 2011 am nascut fetita
1-30 septembrie
1-31 octombrie
1-03 noiembrie
din 4 noiembrie 2011 am intrat in concediu de crestere copil pt 2 ani, dosarul fiind depus si in curs de rezolvare.

cu greu mi-au eliberat adeverintele necesare la spital si la dosarul de indemnizatie, nici nu stiu daca e totul in regula cu acele concedii medicale pe care le-am depus la firma, daca ei le-au predat si inregistrat, daca au virat contributia pt mine la cas, nu stiu cum trebuie sa procedez si ce pasi sa urmez pt a putea rezolva situatia aceasta.

va rog din tot sufletul sa ma ajutati pt ca am nevoie mare de acesti bani, pt copilasi (suma totala ajunge undeva la 3.500 lei)

in speranta ca ma veti ajuta cumva, va multumesc mult de tot si va doresc numai bine.
o zi frumoasa!
cu deosebita stima, camelia
Cel mai recent răspuns: kamytza01 , utilizator 20:14, 28 Noiembrie 2011
V-am raspuns pe e-mail intrebarilor dvs.
va multumesc din tot sufletul! sa aveti multa sanatate, fericire si viata plina de bucurii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani din concedii medicale kamytza01 kamytza01 buna seara, va rog frumos sa imi spuneti: mai pot recupera banii pe concediile medicale de sarcina si lauzie de la firma unde am lucrat??? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj din crestere copil 2? kamytza01 kamytza01 Buna seara, numele meu este Camelia si va rog sa ma ajutati intr-o problema. Pe 3 iulie 2009 am nascut un baietel si am fost in crestere copil 2 ani, apoi, pe ... (vezi toată discuția)
Concediile medicale de maternitate sunt decontate de agentia de somaj sau de casa de sanatate? kamytza01 kamytza01 buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri. am un baietel care pe 3 iulie a facut 2 ani, si pe 1 iulie am fost la serviciu sa depun cererea ... (vezi toată discuția)