avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general penalitati intarziere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

penalitati intarziere

Daca in cazul unui contract comercial nu este specificat in mod expres modul de calcul al penalitatilor (procentul si data), exista cadru legal care sa arate de la ce data se calculeaza ? Daca pe factura este specificata data scadentei , eu stiu ca penalitatile se calculeaza incepand cu urmatoarea zi de la data scadentei dar mi s-a spus ca potrivit prevederilor legale (?) acestea se calculeaza dupa 15 zile de la data scadenta. Va rog cadru legal daca se poate.
Cel mai recent răspuns: ContSters228228 , utilizator 10:59, 25 Noiembrie 2011
"Actiune în pretentii pentru penalitati. Data scadentei. Data de la care încep sa curga penalitatile contractuale. Neincluderea în calcul a datei la care s-a facut plata în contul debitoarei. Folosirea ca uzanta a principiului intervalului închis la un capat si deschis la celalalt capat."

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare penalitati androneoana androneoana am o factura nr. x din 15.08.2011 spre exemplu, care este scadenta pe data de 31.08.2011 totalul facturii este de 5400 lei.Daca este platita esalonat cum se ... (vezi toată discuția)
Modalitatea corecta de calcul penalitati de intarziere nimren nimren Daca intr-un contract sunt stipulate penalitati pentru intarzierea efectuarii unei plati, in situatia in care data scadenta este data de 1 ale lunii ... (vezi toată discuția)
Termen legal de scadenta a unor rate? Sov Consulting Sov Consulting Exista un termen legal, general valabil daca in contract nu se stipuleaza altfel, pentru plata obligatiilor in bani din contract? Ne referim, de exemplu, la ... (vezi toată discuția)