avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Administrator
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Administrator

Am nevoie de un sfat. De curand am cumparat un apartament si administratorul si presedintele blocului mi-a cerut copie dupa actul de vanzare-cumparare a apartamentului pentru a ma inregistra (sa nu mai figureze vechiul propietar).
Ce sa fac in situatia asta, e legal ce imi cere? Eu parca nu i-as duce nici o copie, sunt date confidentiale.....
Precizez ca am fost cu originalul sa-l vada dar el vrea o copie!!!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:16, 25 Noiembrie 2011
Faceti intabularea imobilului si prezentati administratorului o copie dupa extrasul CF, daca nu v-ati trecut domiciliul la noua adresa.Este o solutie.
Cf ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr.97 din 14 iulie 2005 Art 38 inscrierea in Cartea de imobil se face pe baza actului de identitate.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
bogeanua, utilizator
coform legii asociatiilor de proprieteri, presedintele asociatiei trebuie sa va inregistreze in cartea imobilului,iar rubricile din respectivul registru nu fac nicio referire la actul de proprietate ci numai la persoanele care locuiesc in imobil,respectiv nume , prenume, act de identitate, etc.. Administratorul nu are nicio atributie referitoare la acest lucru. el este partea executiva care se ocupa de administrarea imobilului Sunt necesare insa unele date referitoare la apartament pentru stabilirea cheltuielor comune, stabilirea cotei indivize, etc., dar acestea nu rezulta din actul de dobandire al proprietatii.
Cartea de imobil pentru imobilele cu destinaţie de locuinţă se întocmeşte pentru fiecare apartament în parte. Aceasta conţine informaţii privind:

- numele de familie şi prenumele completate cu litere de tipar;
- actul de identitate;
- data mutării în imobil şi felul adresei ( de domiciliu sau de reşedinţă);
- domiciliul persoanei înscris în cartea de identitate;
- data plecării din imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea in cartea de imobil liliana81 liliana81 Buna ziua. Va rog,daca stiti ce trebuie sa transmit la asociatia de proprietari pentru a ma trece in cartea de imobil? totusi nu as vrea sa dau CNP-UL, este o ... (vezi toată discuția)
Acte cerute de presedinte asociatie zecktu2004 zecktu2004 Abia am cumparat un apartament intr-un bloc de locuite, si presedintele mi-a cerut sa aduc \"pentru ca sa fie la Asociatie\" contractul de casa in copie si ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil-date obligatorii maria mary maria mary Buna seara! Îmi puteți spune, va rog, daca este obligatoriu pentru cartea de imobil sa spun și ocupația și locul de munca? Mi se cer aproape toate datele ... (vezi toată discuția)