avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TVA CUMPARARE APARTAMENT
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TVA CUMPARARE APARTAMENT

Buna ziua, as dori sa stiu daca achizitionez un apartament persoana fizica trebuie sa platesc TVA 5% ??
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 14:17, 25 Noiembrie 2011
Dvs. in calitate de cumparator nu platiti TVA.
Acesta este datorat de vanzatorul persoana juridica (sau persoana fizica daca vanzarea apartamentului este considerata o activitate de comert)
Valoarea TVA-ului se determina din pretul de vanzare si este stabilita in functie de conditiile la care va incadrati Dvs., respectiv 5% sau 24%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare tva 5% la achizitionarea unei locuinte Neverland Neverland Buna ziua, In urma cu 4 ani am achizitionat un apartament in valoare de 35000 EUR prin programul prima casa. La intocmirea contractului la notar, vanzatorul ... (vezi toată discuția)
Persoanele care au cumparat case fara scop comercial intre 2005 si 2009 nu vor plati tva CristinaU CristinaU Din continutul articolului dvs.cu titlul de mai sus nu inteleg daca eu, persoana fizica care am achizitionat un imobil intr-o cladire noua, cu scopul de ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie apartament alynakiss112 alynakiss112 Buna Ziua, Am cateva nelamuriri legate de plata unui TVA pentru o locuinta noua. In trecut am cumparat o locuinta cu TVA 5% am fost nevoita sa o vand, am ... (vezi toată discuția)