avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere si ..chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere si ..chirie

Buna ziua,

Am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager cu o batrana , pentru un imobil pe care noi l-am amenajat ulterior cu acordul ei, in care ne-am si mutat tot cu acordul dansei. Dansa are o locuinta in care locuieste separat, penru care noi achitam toate facturile pentru utilitati si ne facem datoria de intretinere.
Acuma batrana ne cere chirie pentru imobilul pe care l-am amenajat cu banii dintr-un credit luat in acest scop: schimbat acoperis, compartimentat, mobilat etc. Specific faptul ca ea, a mai avut de -a face cu vreo 20 de persoane (in 10 ani )carora le facea testament , dar noi suntem primii cu care a facut contract de intretinere.

Intrebarea mea este : ce se intampla daca refuz sa platesc chirie? si pe ce baza poate sa desfaca contractul de intretinere?Poate ataca contractul pe baza ca nu-i mai place de noi in sensul ca nu mai vrea sa fie intretinuta de noi? sau numai pe baza neindeplinirii intretinerii? ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: pottyi , utilizator 15:46, 25 Noiembrie 2011
Daca nu va achitati de obligatia de intretinere a ei, ca persoana, nu a casei, poate rezilia contractul
ati putea fi mai explicit?.Partea de intretinere noi o facem, dar pur si simplu nu am de unde sa achit si chirie, si in plus nu mi se pare normal sa faca acest lucru. Daca nu-i platesc chirie, ce poate ea sa faca?ne da in judecata?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare sau contract de intretinere?! ancabyby ancabyby Buna seara, M-ar interesa sa-mi spuneti ce este mai avantajos: Contract vanzare-cumparare sau contract de intretinere? 2 persoane in varsta sot si ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere potyi potyi buna ziua, Am incheiat de 2 ani un contract de intretinere cu vecina noastra , care nu are pe nimeni si este nevazator grd 1 De 2 sapt. a refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Anularea testamentului f3g4zuzu f3g4zuzu Am un testament facut de o batrana fara urmasi pentru o mandarda dintr-un imobil. In prezent proprietara traieste. Eu doresc sa renovez total mansarda, numai ... (vezi toată discuția)