Am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager cu o batrana , pentru un imobil pe care noi l-am amenajat ulterior cu acordul ei, in care ne-am si mutat tot cu acordul dansei. Dansa are o locuinta in care locuieste separat, penru care noi achitam toate facturile pentru utilitati si ne facem datoria de intretinere.
Acuma batrana ne cere chirie pentru imobilul pe care l-am amenajat cu banii dintr-un credit luat in acest scop: schimbat acoperis, compartimentat, mobilat etc. Specific faptul ca ea, a mai avut de -a face cu vreo 20 de persoane (in 10 ani )carora le facea testament , dar noi suntem primii cu care a facut contract de intretinere.
Intrebarea mea este : ce se intampla daca refuz sa platesc chirie? si pe ce baza poate sa desfaca contractul de intretinere?Poate ataca contractul pe baza ca nu-i mai place de noi in sensul ca nu mai vrea sa fie intretinuta de noi? sau numai pe baza neindeplinirii intretinerii? ce ma sfatuiti sa fac?
ati putea fi mai explicit?.Partea de intretinere noi o facem, dar pur si simplu nu am de unde sa achit si chirie, si in plus nu mi se pare normal sa faca acest lucru. Daca nu-i platesc chirie, ce poate ea sa faca?ne da in judecata?
Multumesc