avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am fost instiintat ca am un debit reprezentand CASS ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am fost instiintat ca am un debit reprezentand CASS datorata sistemul public de sanatate

am primit si eu un plic de la casa de asigurari sanatate,si)mi spune ,,,privind obligatiile de plata catre FNUASS,reprezentand contributia de asigurari de sanatate pentru perioada 01011998_22112011,,eu nu am facut nici un contract si nu stiu d unde vine asta,ma poate ajuta cineva?rog mult,merci
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 00:35, 28 Noiembrie 2011
Cititi si Ordin Nr. 617 din 13 august 2007
pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pt.dobandirea calitatii de asigurat, respectiv asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatateEmitent: Casa Nationale de Asigurari de Sanatate,,mai precis art.28-31 din
NORME METODOLOGICE
privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv de asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate

ART. 31
(1) Pentru situatiile prevazute la art. 28 - 30, termenele de prescriptie privind obligatiile fiscale se calculeaza incepand cu data primei solicitari de acordare a serviciilor medicale, la notificarea CAS sau la solicitarea persoanelor in vederea dobandirii calitatii de asigurat, dupa caz.
(2) Prevederile art. 28 - 30 se aplica corespunzator si in situatia in care pentru aceste persoane este inceputa executarea silita potrivit Codului de procedura fiscala.

Comentariul meu priveste exact subiectul topicului....si nu cred ca nu-si are rostul

Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Un Ordin nu poate contrazice o Lege ...
Aceeasi prevedere este stipulata si in Legea 95/2006,art.259(8)
(8) Pentru situatiile prevazute la alin. (7) termenele de prescriptie privind obligatiile fiscale se calculeaza incepand cu data primei solicitari de acordare a serviciilor medicale, la notificarea caselor de asigurari de sanatate sau la solicitarea persoanelor in vederea dobandirii calitatii de asigurat, dupa caz
La alin(7) se face referire la persoanele care au obligatia de a se asigura si nu pot dovedi plata contributiei .

Ordinul 617/2007 a preluat reglementarea introdusa prin Legea 95/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea de sanatate nesalariati BogdanAlexandru135 BogdanAlexandru135 Va rog sa imi explice cineva daca se poate de ce scrie pe dovada de asigurat ca este valabila 3 luni de la data eliberarii atunci cand asigurarea e platita din ... (vezi toată discuția)
Contributie la cnas suparatul suparatul Buna ziua. In anul 2008 nu am lucrat o perioada de 2 luni.De la cnas mi-au transmis ca am de platit cotributia de6% la valoarea salarului minim pe ec. pentru ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiv contributie sanatate Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Imi poate spune cineva , va rog, daca nu se mai poate face plata retroactiva a contributiei la sanatate? Era posibil in cazul in care persoane care nu au fost ... (vezi toată discuția)