avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare data nastere in buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare data nastere in buletin

Este adevarat ca poti sa-ti schimbi anul si data nasterii in buletin conform unei ordonante de urgenta din iunie anul acesta?
Citez un ziar:
"Camera superioară a Senatului a aprobat, în şedinţa de Guvern de miercuri, Ordonanţa de Urgenţă înaintată de membrii Partidului Conservator, care va da posibilitatea tuturor celor interesaţi să-şi schimbe data naşterii, cu o toleranţă de plus/minus trei ani"
Cel mai recent răspuns: sat , utilizator 11:34, 28 Noiembrie 2011
Interesant ziar, interesanta propunere, mare prostie.
Ce ziar este si din ce data?
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
ContSters42179, utilizator
Buna seara,

Din cate stiu nu exista nici un act normativ in vigoare care sa prevada acest lucru si nici nu cred ca exista vreun astfel de proiect de lege sau ordonanta. Parerea mea este ca persoana care a scris respectivul articol ori a dorit sa faca o gluma proasta ori pur si simplu este lipsita de profesionalism.

In primul rand Senatul nu aproba proiecte de lege in sedinda de Guvern, in al doilea rand Ordonantele de Urgenta sunt emise de catre guvern (PDL + UDMR) deci Partidul Conservator nu are nici o legatura cu emiterea acestora, iar in al treilea rand ideea de a-ti alege dupa bunul plac data nasterii este una dintre cele mai aberante idei pe care le-am auzit in ultima vreme.

P.S. Se pare ca articolul face parte din categoria "Flash, Scenarii demente" si este o gluma. Acesta poate fi gasit aici:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
Gaby811, utilizator
=D> da, la sectiunea "Flash, Scenarii demente"
Asa este, acolo am gasit articolul, dar nu m-am uitat ca e la scenarii demente... Era frumos sa fie adevarat!:)
da, foarte interesant, pai, uite o solutie sa vedem ce va face lumea peste ... 50 de ani !!!, ne schimbam data nasterii in 2040, ... peste 50 de ani o sa avem 10 ani, o varsta numai buna sa memoram cu usurinta ... toate schimbarile, ... :D, nu da guvernul romaniei - ca fie vorba intre noi, ne da de toate incepand cu ... circ - o ordonanta de guvern sa ... ne nastem si inregistram peste ... 40 de ani :-/..., de, cred ca lumea a inceput sa vada prea multe filme sf si, a si inceput sa ... creada in ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forum politic Romică Stoica Romică Stoica cred ca ar fi interesant sa discutam pe chestiuni de politica, cel putin in acest context:)) (vezi toată discuția)
Parodie: ordonanta de urgentaƒ nr. 44/2012 de introducere temporaraƒ a pedepsei cu moartea, pentru unele categorii de persoane rodica_post rodica_post Luarea acestor masuri in regim de urgenta se impune, avand in vedere ca termenul-limita stabilit pentru indeplinirea angajamentelor asumate a fost finalul ... (vezi toată discuția)