avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificarea contractului de munca

Buna seara, ma aflu intr-o mare dilema. Am ocupat un post prin concurs acum 5 ani pe perioada nedeterminata in locul de munca x. Dupa 4 ani am fost detasat 1 an in locul de munca y. Acum angajatorul vrea sa imi intinda o capcana si sa ma mute definitiv in locul unde am fost detasat (y) Capcana e ca acest loc e pe cale de disparitie in scurt timp astfel el incercand sa scape de mine si de altii prin desfintarea serviciului respectiv. Ma intereseaza daca angajatorul imi poate modifica unilateral locul muncii sau ii trebuie acordul meu in scris, si daca o va face cumva voi putea sa il actionez in instanta.
Am propus ca sa fiu detasat in continuare dar sa nu renunt la locul meu de munca in care am fost angajat prin acel concurs. As fi recunoscator daca ma ajuta cineva cu un raspuns....multumesc
Cel mai recent răspuns: jaab , utilizator 16:50, 28 Noiembrie 2011
Art.46Codul Muncii
(1) Detaşarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an.
(2) În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni.

Pentru a se prelungi detasarea peste 1 an,este nevoie si de acordul dvs...In caz ca angajatorul o va face printr-o dispozitie unilaterala,deci fara acordul dvs.il veti putea actiona in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Da , asta cu detasarea stiam dar eu ma refer daca ma poate muta definitiv aici unde sunt detasat acum (asta urmareste) adica intr-un serviciu cu personalitate juridica distincta din subordinea institutiei de unde vin eu. Presupun ca sa vrea sa incheiem cim prin acordul partilor si apoi sa ma angajeze aici, lucru cu care eu nu pot fi de acord...deci????
In aceste conditii deja nu mai este vorba despre o detasare,sunteti functionar public sau personal contractual?
personal contractual. practic ma intereseaza daca ma poate muta definitiv acolo prin semnarea vreunui act aditional la cim pe care eu nu voi fi deacord sa il semnez. Prin aceasta manevra angajatorul vrea sa scape de mine, nu am abateri disciplinare ,concedii medicale, doar ca eu refuz categoric sa imi "torn" colegii si atunci vrea sa aduca pe altcineva in locul meu unde eu am fost angajat prin concurs...asta e
Din cate inteleg este vorba despre un alt angajator ,si in aceste conditii ,nefiind nici functionar public(atunci va putea transfera)trebuie sa se produca mai intai o incetare a cim ul dvs. cu actualul angajator,ori printr-un act aditional nu se poate intampla acest fapt.actul adit. modifica doar o clauza dintr-un contract,nu-l inceteaza.
Va poate sicana in schimb pentru a va determina sa demisionati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Mutare temporara personal contractual dianam5 dianam5 Ma confrunt cu fenomenul hartuirii morale la locul de munca. Am avut doua cercetari disciplinare intr-o luna. Intre cele doua cercetari am fost constransa sa ... (vezi toată discuția)
Minciuni, frauda si alte smecherii SilverInferno SilverInferno Buna ziua! Sunt angajat al unei (mari) firme din Bucuresti, se ocupa cu contracte cu diverse firme din afara oferindu-le tot felul de pachete de ... (vezi toată discuția)
Relocarea fortata si/sau concedierea Tulippa Tulippa Va salut, Va rog sa ma edificati referitor la un subiect interesant. Compania la care activez, a angajat de curand un nou coordonator care conform ... (vezi toată discuția)