Buna seara, ma aflu intr-o mare dilema. Am ocupat un post prin concurs acum 5 ani pe perioada nedeterminata in locul de munca x. Dupa 4 ani am fost detasat 1 an in locul de munca y. Acum angajatorul vrea sa imi intinda o capcana si sa ma mute definitiv in locul unde am fost detasat (y) Capcana e ca acest loc e pe cale de disparitie in scurt timp astfel el incercand sa scape de mine si de altii prin desfintarea serviciului respectiv. Ma intereseaza daca angajatorul imi poate modifica unilateral locul muncii sau ii trebuie acordul meu in scris, si daca o va face cumva voi putea sa il actionez in instanta.
Am propus ca sa fiu detasat in continuare dar sa nu renunt la locul meu de munca in care am fost angajat prin acel concurs. As fi recunoscator daca ma ajuta cineva cu un raspuns....multumesc
Multumesc mult pt raspunsuri. Deci in concluzie se poate sa ma faca sa musc momeala sa semnez incetarea cim cu acordul partilor si apoi sa spuna direct ca nu mai are nevoie si pa-pa! In sectorul bugetar parca eu stiu ca nu mai au voie sa angajeze, si atunci cum vor face??
Sunt tare confuz, ma mai poate ajuta cineva cu vreun sfat?
Daca nu aveti abateri disciplinare,corespundeti atat profesional locului de munca ,cat si fizic si psihic,postul pe care sunteti incadrat nu urmeaza sa se restructureze,nu va pot inceta raportul de munca decat daca demisionati sau solicitati dvs.incetarea cim ului cu acordul partilor,adica este nevoie de a va exprima vointa in acest sens.
Parerea mea este sa nu acceptati propunerea angajatorului ,odata incetat cim ul prin acordul partilor sau demisie,acesta nu mai are nicio obligatie legala de a va asigura reincadrarea la un alt angajator.
Daca va pune problema ca acea unitate din subordinea lor la care ati fost detasat pana in prezent are nevoie de personal,dvs. puteti eventual sa le propuneti ca si prin acordul dvs. sa va prelungeasca aceasta detasare pt. inca 6 luni.