avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare

Buna ziua, as dori sa-mi spune-ti ce trebuie sa stie angajatii unui abc in caz de control de la itm. Multumesc si o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 26 Noiembrie 2011
Dosarul personal al salariatului cuprinde cel putin urmatoarele documente:
-actele necesare angajarii (dosar medical de angajare+fisa de aptitudini, recomandari de la locul de munca precedent daca e cazul, CV, copii buletin si certificate de nastere copii minori daca e cazul) ,
-contractul individual de munca, actele aditionale si celelalte acte referitoare la modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca,
-acte de studii/certificate de calificare,
-alte documente care certifica legalitatea si corectitudinea completarii in registru.

La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Documentele sunt eliberate in copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul.
@martinolivia,

Despre care anume angajati vorbiti dvs?Despre angajatul care gestioneaza resursele umane,despre contabil ,despre lucratorul comercial?
Fiecare dintre acesti angajati interactioneaza cu inspectorii ITM si in functie de atributiile pe care le au consemnate in fisele de post.
Itm ul nu va intreba un vanzator de ex.cum a inregistrat si transmis anume date din REVISAL....
martinolivia1984 a scris:

Buna ziua, as dori sa-mi spune-ti ce trebuie sa stie angajatii unui abc in caz de control de la itm. Multumesc si o zi buna.



Sunt multe intrebari la care se poate raspunde in cazul unui control al ITM-ului, de care salariatii acelui ABC ... depinde de scopul controlului ...in general, intrebarile pe care le adreseaza inspectorii ITM sunt in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca ... in rest , vor solicita anumite documente pe care trebuie sa le prezentati cu ocazia controlului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare gideadaniela gideadaniela Ce acte trebuie sa contina dosarul unui salariat?Ce acte trebuie puse la dispozitia organelor de control de la ITM? (vezi toată discuția)
Dosar cu salariatii manolacheflorentina manolacheflorentina va rog sa-mi spuneti si mie ce cer cei de la itm cand vin in control sa ai la dosarul de personal? ati auzit de : \"lista de difuzare\"? va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Control itm arvat_t arvat_t M-au anuntat de la ITM ca vin in control,mi-au spus sa pregatesc,state de plata.pontaje,contracte de munca,regulament intern,registru unic de control.Mentionaz ... (vezi toată discuția)