avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Majorare capital din cont 455
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Majorare capital din cont 455

Care va fi tratamentul contabil si fiscal in cazul in care asociatii renunta la imprumutul acordat societatii, evidentiat in 455, in scopul majorarii capitalului social? Indeplinesc aceste sume criteriile de recunoastere a veniturilor si pot fi considerate venituri impozabile?
Societarea in cauza are capital social 200 lei,iar suma din contul 455 este destul de mare.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 08:47, 28 Noiembrie 2011
Urmareste aceaste discutii, Simona:

www.avocatnet.ro/content/for...

[ link extern ] /

[ link extern ] /
se poate majora capitalul social din conversia imprumuturilor asociatilor in capital social (fara implicatii fiscale), dar si din dobanzile aferente imprumuturilor (cu implicatii fiscale)...

tratament contabil si fiscal, intr-o speta interesanta, chiar daca se refera la un SA:

[ link extern ]




Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
ContSters228228, utilizator
multumesc pentru speta postata de jooorj.Daca initial am avut intentia de a da castig de cauza societatii A, in final analizand mai bine, finantele au avut dreptate.La ce a solicitat Simona, se poate majora capitalul social, din imprumuturile neridicate de asociati, neafectand veniturile, dar fara a majora capitalul si din dobanzile cuvenite.Se face nota contabila, balanta, hotarare asociati, act aditional si in final declaratie de mentiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividente restante neridicate RoxanaRamona RoxanaRamona Buna ziua, Societatea unde lucrez a avut in 2008 profit. Dividende s-au incasat in transe in functie de bani, pe tot parcursul anului 2009 si 2010. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare majorare capital social prin conversia imprumutului herculeroco herculeroco Asociatul unic (persoana juridica straina) al unui srl a acordat un imprumut societatii, iar acum vrea sa il transforme intr-o majorare de capital social. ... (vezi toată discuția)
Capitalul social este un venit? Alin2009 Alin2009 Buna seara ... am si eu o intrebare...e putin mai delicat...de exemplu... eu sunt administrator la o firma ( SRL ) si am un asociat. Eu detin 90% parti sociale ... (vezi toată discuția)