avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii fondul de garantare al creantelor salariale - 0,25%
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

fondul de garantare al creantelor salariale - 0,25%

Am un pensionar (limita de virsta) incadrat cu CIM pe perioada nederminata. In statul de plata se trece fondul de garantare de 0,25% sau nu? Contributia la somaj nu se trece in statul de plata atit la angajat cit si la angajator. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:31, 26 Noiembrie 2011
Conform OUG 117/2010, la calculul Fondul de garantare se iau in calcul si veniturile angajatilor pensionari, chiar daca nu li se calculeaza contributie la fondul de somaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Pentru Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, baza lunara de calcul a acestei contributii reprezinta suma castigurilor brute realizate de salariatii incadrati cu contract individual de munca, potrivit legii, inclusiv de salariatii care cumuleaza pensia cu salariul, in conditiile legii, cu exceptia veniturilor de natura celor prevazute la art. 296 ind.15 C.fisc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
@freeelis, am inteles eu gresit de aici, din OUG 117/2010?

[...]contribuția la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, baza lunară de calcul a acestei contribuții reprezintă suma câștigurilor brute realizate de salariații încadrați cu
contract individual de muncă, potrivit legii, inclusiv de salariații care cumulează pensia cu salariul

Daca da, te rog lumineaza-ma si pe mine! :)
Ati spus amandoi acelasi lucru, dar altfel formulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sos urgent d112 fd.garantare+ contrib. 0.85 cenzor Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca la cenzori de plateste fd.garantare si contrib. conc. si indemnizatii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Obligatii angajator olguta79 olguta79 ce are de plata un angajator pt o salariata care intra in concediu maternal? (vezi toată discuția)
Contributii obligatorii la indemnizatia de administrator ContSters158191 ContSters158191 Referitor la somaj: Codul fiscal: Art. 2965 Baza de calcul al contribuţiilor sociale datorate de angajatori, entităţi asimilate angajatorului şi orice ... (vezi toată discuția)