avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa lucrez si sa beneficiez si de indemnizatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa lucrez si sa beneficiez si de indemnizatie pentru gradul I de handicap?

buna ziua!
sunt angajat de 4 ani, am gradul II (de 3 ani) acordat de cimisa de handicap si in urma unor noi complicatii aparute trbuie sa fac dializa. cei de la comisie mi-au zis ca dupa ce fac prima dializa sa le aduc o adeverinta din care sa reiasa ca am inceput sa fac dializa si imi face gradul I, ca ma incadrez.
acum intrebarea este daca voi mai putea lucra si sa beneficiez si de gradul I de handicap nu pensie, iar daca ma trece la gradul I daca pot cere si indemnizatie de insotitor (fac precizarea ca chiar am nevoi de insotitor).
toate astea vreau sa stiu daca se pot cere in termeni legali si fara sa-mi afecteze seviciul.
o sa vad cum fac sa ma impart si la dializa si la serviciu.
multumesc!
Da, veti putea lucra si veti beneficia indiferent de venit si de indemnizatia de handicap + bugetul complementar in valoare totala de 507 lei. Aveti dreptul de asemenea la indemnizatia în cuantum de 416 lei, sau asistent personal.

Mai beneficiati si de urmatoarele facilitati si scutiri:
1.gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele de transport fluvial, în limita a 12 călătorii dus-întors pe an calendaristic;
2. gratuitate transport urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă şi cu metroul.
3. scutire de la plata impozitului pe venit pentru functia de baza
4. scutire de la plata impozitului pe imobilul de domiciliu.
5. un card-legitimaţie pentru locurile gratuite de parcare. Autovehiculul care transportă o persoană cu handicap posesoare de card-legitimaţie beneficiază de parcare gratuită.
jetli a scris:

buna ziua!

acum intrebarea este daca voi mai putea lucra si sa beneficiez si de gradul I de handicap



Privitor la capacitatea de a presta activitatea ,numai medicul specialist este autorizat si detine limita de competenta ,dupa analiza documentelor dvs medicale,a aprecia si emite document medical cu precizarea "apt medical"

persoanele cu handicap gradul 1, au voie sa lucreze si au dreptul la insotitor chiar daca lucreaza.

@ ynocentta

capacitatea de munca este stabilita numai de medicii din cadrul comisiei de evaluare a capacitatii de munca. niciun alt medic nu are voie sa stabileasca daca cineva are drept de munca sau nu.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
dianami, utilizator
va multumesc de raspunsuri!

nu stiu ce inseamna buget complementar de 507 lei.
indemnizatia de handicap gradul I stiu ca e de 290 roni parca insa 507 (buget complementar)?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
nu stiu nici eu la ce se refera domnul @alex_munteanu.
pentru gradul I indemnizatia lunara este de 202 lei, bugetul complementar este 91 lei iar indemnizaria de insotitor este 525 lei.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de boala si indemnizatie de insotitor vasilica_onofrei vasilica_onofrei buna ziua! tatalui meu i s-a stabilit un grad de handicap 2 cu insotitor. el este inca in campul muncii. va rog sa-mi spuneti ce drepturi are. poate lua ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap nevazator lacramitza76 lacramitza76 Din nou am o problema si apelez la dv. in speranta caci ma veti ajuta ca si pana acum.O persoana -pensionara de stat cu o pensie minima de 350 lei nu vede ... (vezi toată discuția)
Data platii indemnizatiei lunare si a bugetului complementar n_roxxanne n_roxxanne Incepand cu ce data ar trebui sa primeasca indemnizatia lunara+bugetul complementar data dosarul a fost depus la sfarsitul lunii decembrie 2011, la comisie am ... (vezi toată discuția)