1. Ca sa intelegeti ce v-a spus colegul meu va redau din Legea 263/2010:
Art. 95
(1)
Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determina prin impartirea numarului de puncte rezultat din insumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzator stagiului complet de cotizare, prevazut in anexa nr. 5 sau, dupa caz, anexa nr.6.
...
Art. 96
(1)
Punctajul anual al asiguratului se determina prin impartirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate in anul calendaristic respectiv.
(2)
Punctajul lunar se calculeaza prin
raportarea castigului salarial brut/solda bruta sau, dupa caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contributiei de asigurari sociale, la castigul salarial mediu brut din luna respectiva, comunicat de Institutul National de Statistica.
2. In cazul dvs. am spus ca se foloseste prevedera din art.164(2) din lege:
(2) Pentru perioadele asimilate prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a) - c) si g), realizate anterior datei de 1 aprilie 2001, la determinarea punctajului lunar se utilizeaza salariul minim pe economie, brut sau net, dupa caz, sau salariul de baza minim brut pe tara din perioadele respective.
3. - Salariul minim pe economie il luati din Anexa 8 din lege iar salariul mediu brut din lunile si anii respectivi il gasiti daca intrati pe site-ul Institutului National de Statistica.
- Va ajut si va spun de unde sa luati salariile brute:
[ link extern ]
4. - Impartiti salariul minim din fiecare luna la salariul mediu brut din aceeasi luna si rezultatul cu cinci zecimale este punctajul din luna respectiva.
- Adunati aceste punctaje lunare dintr-un an si impartiti la 12 si va da punctajul anual.
5. - Eu nu fac niciodata astfel de calcule pentru nimeni, dar pentru dvs. va fi simplu, fiind inginer.
- Daca as face asta la toata lumea ar insemna sa las pe multi fara raspuns din lipsa de timp.
- Eu v-am dat undita, dvs. prindeti pestele.
6. Daca cititi Regulamentul forumului, pe
www.avocatnet.ro/content/tag...
veti vedea ca toate consultatiile pe forum sunt pro bono si pentru un raspuns primit pe "moca" meritam si noi multumiri, in nici un caz jigniri.