avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculul punctului de pensie pentru perioade asimilate ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculul punctului de pensie pentru perioade asimilate stagiului de cotizare

Cf. legii 263/2010 perioadele asimilate la contributie la pensie se calculeaza luand ca baza de calcul o anumita suma. In cazul meu perioadele asimilate sunt :oct. 1978-mai1980 serviciul militar si sept.1980-iunie1985 facultatea. Avand in vedere ca se ia ca baza de calcul 25% din castigul mediu lunar brut din perioada respectiva poate cineva de specialitate sa-mi spuna exact care e contributia mea la pensie pt. acele perioade asimilate (punctul de pensie).Stiu ca in anexa 7 a legii 263/2010 sunt salariile brute dar nu stiu cum se calculeaza punctul de pensie. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:16, 10 Decembrie 2023
Stagiul asimilat aferent pensiei de invaliditate a intrat în calcul pensiei de limită de vârstă.Nu mai aveți ce sa mai între in plus la recalculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie de invaliditate Marian_1959 Marian_1959 Buna seara, Am urmatoarea situatie: 1) am facut armata ca militar cu termen redus timp de 9 luni (1 oct 1978 - 30 iunie 1979). 2) sunt absolvent al unei ... (vezi toată discuția)
Anii de pensie asimilati doina-dobrescu doina-dobrescu Studiile universitare sunt asimilate stagiului de cotizare conf. leg.263/2010 art. 49, utilizandu-se 25% din salariul mediu brut lunar pe economie sau din ... (vezi toată discuția)
Pensie suplimentara pentru perioada facultatii GABRIELA2014 GABRIELA2014 Buna ziua, Pentru perioada asimilata (facultate zi) se acorda pensie suplimentara? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)