avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... nu vreau instante in contractul de locatiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

nu vreau instante in contractul de locatiune

a./in calitate de locator pot include in contract conditia urmatoare mentiune?

"neplata chiriei la care locatarul s a obligat ,pentru o perioada de 2 luni ,autorizeaza locatarul sa dispuna rezilierea contractului ,fara punerea in intarziere a debitorului,fara preavizsau intocmirea alor formalitati,si fara interventia instantei de judecata,doar cu preavizarea in termen de 10 zile"
Este legal? Exista alte abordari?Puteti sa mi le sugerati?
b./ care este procentul de penalitati rezonabil in cazul intarzierii platii chiriei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: moweedy2 , utilizator 23:36, 26 Noiembrie 2011
da, puteti sa treceti aceasta clauza. Totusi, nu il puteti evacua fara acordul instantei. Legea bate contractul.

Am incarcat un contract pe care il folosesc eu de obicei si pe care l-am actualizat conf. noului cod civil. www.avocatnet.ro/content/con...
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Multumesc! Sa intelega ca doar pactul comisoriu de grad IV ma poate scapa de griji?
Da. Totusi, daca nu vrea sa paraseasca imobilul nu il puteti evacua decat cu hotararea instantei.
Din nou,va multumesc,pertinent,la obiect,pragmatic!
cu deosebita stima!
moweedy2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere evacuare chirias pentru neplata chiriei adriannn adriannn Buna ziua. Daca printr-o actiune in evacuare a chiriasului solicit numai evacuarea acestuia nu si plata facturilor restante, atunci taxa de timbru este de 10 ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere bogosianu bogosianu chiriașul nu și-a asumat obligațiile din contract respectiv neplata utilităților din luna ianuarie și chiria din luna martie.am ... (vezi toată discuția)