avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj cu copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj cu copil

Buna ziua!
Traiesc in concubinaj cu un barbat din 2005, avem impreuna un copil nascut in 2008.Avand in vedere ca relatia nu merge asa cum ar trebui ci e ca si incheiata, singurul lucru care ramane la mijloc este copilul.Cum se procedeaza cu custodia copilului in aceste conditii?In cazul in care ne intelegem cu privire la custodia micutului, este de exemplu legal sau are vreo valoare un act notarial (o declaratie a unuia dintre parintii sau a amandurora cu privire la cresterea micutului) sau este necesara o hotarare judecatoreasca pentru conformitate/legalitate, ca sa fie totul in regula si copilul sa aiba un stat clar stabilit?
Cel mai recent răspuns: toamna2011 , utilizator 11:52, 29 Noiembrie 2011
Puteti incheia un acord notarial cu privire la custodia minorului. Autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun de parinti, veti stabili la care dintre parinti va avea domiciliul minorul si care va fi contributia fiecarui minor la cresterea si educarea minorului.
Va multumesc pentru raspunsul rapid ! Pentru mine a fost destul de clar ca si procedura, o sa vedem in practica daca si cum se va finaliza.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia unui copil Elenapusa Elenapusa O femeie si un barbat se cunosc. Dupa o perioada femeia ramane insarcinata si face o fetita. Femeia si barbatul nu sunt casatoriti legal. Fetita este ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintilor in cazul custodiei comune florin_tata florin_tata am inteles , instanta hotaraste CUSTODIA COMUNA -in ce va consta programul de vizitare pt copil?- sau copilul va fi ingrijit 1 luna de un parinte iar cealalta ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor sducu sducu Buna ziua As dori sa ma interesex privind divortul la notar. Am 2 copii, unul minor si eu sunt partea care se separa. Trebuie un birou notarial in orasul in ... (vezi toată discuția)