avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare tacita a succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare tacita a succesiunii

Buna seara,

Am urmatoarea speta:
Bunica mea a decedat in anul 1976 iar tatal meu a decedat in anul 1997.
In momentul de fata eu am un certificat de mostenitor dupa bunica, care este contestat in instanta, cf art. 88 - Legea 136/1995 de o terta parte, neimplicata direct in mostenire, care se prevaleaza de o chitanta de mana, prin care tatal meu a instrainat o casa de locuit aflata in indiviziune, cu 2 luni inainte de decesul bunicii mele si fara acordul acesteia, existand pe rol un proces de anulare a acestui certificat de mostenitor, ceruta de partea adversa, pe motiv ca tata ar fi acceptat succesiunea in mod tacit, pe care ei au demonstrat-o cu martori relativ dubiosi (am demonstrat ca in marturii exista lucruri neadevarate), pe motivul ca tata a inmormantat-o pe bunica si ca ar fi luat ceva mobila ramasa in casa, dupa inmormantare (lucru f. discutabil mai ales ca apar o serie de contradictii in interogatoriile luate reclamantilor, in ceea ce priveste momentul in care mobila a fost luata din casa, unul dintre reclamanti specificand ca mobila a fost luata sigur dupa inmormantare, celalalt spunand ca nu stie cand a fost luat restul de mobila, pentru motivul ca nu era acasa si nici nu stie de inmormantarea bunicii mele). Precizez ca reclamantii erau sot si sotie la momentul decesului bunicii mele.

Intrebarea este:
Pe baza informatiilor furnizate, credeti ca am sanse de castig in cadrul ultimei cai de atac pe care o mai am, recursul la Curtea de Apel, in conditiile in care instanta de Apel de la Tribunalul local (procesul se desfasoara in provincie) a respins apelul meu ca fiind nefondat ?

Multumesc anticipat pentru raspuns !

Cu stima,

Sorin
Cel mai recent răspuns: ContSters222775 , utilizator 15:28, 27 Noiembrie 2011
sansele sunt minime, insa merita incercat...daca ati mers in instanta fara avocat este de inteles de ce nu ati castigat...
Multumesc pentru raspuns.
Dar... culmea, ca nu am castigat avand avocat in instanta.
Multumesc pentru incurajari... cred ca voi merge mai departe la ultima cale de atac, la Curtea de Apel.
Toate cele bune.

Cu stima,

Sorin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni succesive ContSters222775 ContSters222775 Buna seara, Am fost dat in judecata pentru ca instanta sa emita o hotarare care de tina loc de act autentic de v/c pentru o casa de locuit instrainata de ... (vezi toată discuția)
Obligatie de a face contra mostenitorului ContSters222775 ContSters222775 Buna seara, Am fost dat in judecata pentru ca instanta sa emita o hotarare care de tina loc de act autentic de v/c pentru o casa de locuit instrainata de ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei de interes ContSters222775 ContSters222775 Buna seara, Pot invoca cu succes in recurs la Curtea de Apel (ultima mea cale de atac) exceptia lipsei de interes intr-un proces de anulare a unui ... (vezi toată discuția)