avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni succesive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni succesive

Buna seara,

Am fost dat in judecata pentru ca instanta sa emita o hotarare care de tina loc de act autentic de v/c pentru o casa de locuit instrainata de tatal meu printr-o chitanta de mana acum 35 de ani, cand bunica mea inca traia (nelocuind in casa "vanduta") si nu a avut consimtamantul acesteia sa vanda. Dupa 2 luni de la tranzactie, bunica mea a decedat. Precizez ca prin certificatul de mostenitor de la bunicul (care a decedat inaintea bunicii), tata avea 1/4 din casa, restul apartinand bunicii mele (inclusiv terenul, obtinut prin act de donatie de la strabunica). Succesiunea dupa bunica nu a fost deschisa pana in anul 2009, cand eu am demarat actiunea de deschidere a succesiunii dupa bunica si am obtinut certificat de mostenitor.
Tatal meu a decedat in anul 1997. In momentul de fata eu am un certificat de mostenitor dupa bunica, care este contestat de partea adversa, cf art. 88 - Legea 136/1995, avand alt proces de anulare a acestui certificat de mostenitor, ceruta de partea adversa, pe motiv ca tata ar fi acceptat succesiunea in mod tacit, pe care ei au demonstrat-o cu martori relativ dubiosi (am demonstrat ca in marturii exista lucruri neadevarate), pe motivul ca tata a inmormantat-o pe bunica si ca ar fi luat ceva mobila ramasa in casa, dupa inmormantare (lucru f. discutabil mai ales ca apar o serie de contradictii in interogatoriile luate reclamantilor, in ceea ce priveste momentul in care mobila a fost luata din casa, unul dintre reclamanti specificand ca mobila a fost luata sigur dupa inmormantare, celalalt spunand ca nu stie cand a fost luat restul de mobila, pentru motivul ca nu era acasa si nici nu stie de inmormantarea bunicii mele). Precizez ca reclamantii erau sot si sotie la momentul decesului bunicii mele. In prezent mai am o singura sansa la Curtea de Apel.

Intrebarea este:

IIn cazul in care decizia instantei va fi defavorabila mie si certificatul meu de mostenitor dupa bunica va fi anulat, exista posibilitatea obtinerii unui supliment de certificat de mostenitor dupa tata, prin rezolvarea succesiunilor succesive la un notar ???

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu stima,

Sorin
Cel mai recent răspuns: ContSters222775 , utilizator 17:34, 27 Noiembrie 2011
Sorin1966 a scris:

Doresc sa fac o corectura la textul postat in forum: "tata avea 1/4 din casa, restul apartinand bunicii mele"

Corect este: tata avea 3/8 din casa, restul apartinand bunicii mele (5/8).


Cu stima,

Sorin



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie de a face contra mostenitorului ContSters222775 ContSters222775 Buna seara, Am fost dat in judecata pentru ca instanta sa emita o hotarare care de tina loc de act autentic de v/c pentru o casa de locuit instrainata de ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii ContSters222775 ContSters222775 Buna seara, Am urmatoarea speta: Bunica mea a decedat in anul 1976 iar tatal meu a decedat in anul 1997. In momentul de fata eu am un certificat de ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat mostenitor ContSters222775 ContSters222775 Sunt in litigiu cu o persoana (care nu este implicata direct in mostenire, fiind un tert) care a facut o actiune pentru anularea certificatului meu de ... (vezi toată discuția)