Dreptul proprietarului de a nu plati orice suma i se impune de catre asociatia de proprietari fara a primi explicatii asupra calculului din care a rezultat
In cazul unui proprietar restantier peste 90 zile legea vine in ajutorul asociatiei de proprietari si prevede ca restantierul sa fie actionat in instanta pentru recuperarea datoriilor.
Cum apara legea un proprietar care nu este de acord sa plateasca suma exagarata care i s-a impus spre plata (reprezentand placare exterioara), pentru care cere si nu primeste explicatii (mod de calcul si facturi) de la presedintele asociatiei, presedinte care da dispozitie casierului sa nu incaseze intretinerea daca nu se plateste integral aceasta suma si care asteapta termenul de 3 luni pentru actionarea in instanta.
Multumesc.
Legea 230/2007 nu apara si nu condamna pe nimeni.
In lege se spune ca proprietarul are obligatia de a achita cota de intretinere si ca are posibilitatea sa conteste sumele din lista in termen de 10 zile si are dreptul sa primeasca un raspuns in alte 7.
Legea este elaborata pentru situatii normale si pentru oameni normali care isi inteleg drepturile, obligatiile ca proprietari si atributiile atunci cand sunt in functii de conducere sau executive.
Faptul ca dv. nu ati platit ce vi s-a pus pe liste este o optiune personala, in afara regulii, pe care trebuie sa v-o asumati.
Asemenea si modul de comportament nedemn al presedintelui care nu va raspunde la intrebari este o optiune in afara regulii si pe care ar trebui sa si-o asume in fata instantei.
Asadar, fie il dati in judecata deoarece se abate de la art.10 al legii, fie asteptati sa va dea asociatia in judecata si atunci aratati motivele pentru care ati acumulat restanta.
Trebuie sa aveti dovezi scrise ca v-a fost refuzata explicatia, conform art.10 din lege, ca vi s-a refuzat incasarea cotei curente de intretinere.....
Trebuie sa recunosc ca nu stiu cum ati putea sa-l faceti sa va furnizeze aceste dovezi scrise.
Din pacate faptul ca da ordine administratorului fara sa scrie nimic, iar ala se supune, nu e in avantajul dv.
Cred ca cel mai bine ar fi sa creati in asociatie un curent de opinie care sa va sustina si apoi sa faceti presiune pe presedinte sa va arate documentele de la termoizolare si sa-i dea dispozitie administratorului sa incaseze cotele curente prioritar.
Singura va va fi greu sa mergeti "contra curentului".
Daca cer explicatii in scris (prin posta sau direct la asociatie cu nr. de inregistrare) si nu mi se raspunde in 7 zile am dovada ca mi-a fost refuzata explicatia.
Pentru dovada scrisa ca mi s-a refuzat incasarea coteri curente de intretinere cum pot avea o dovada scrisa. Sa trimit banii prin posta si sa astept sa-mi fie returnati?
In cazul in care fac rost de contul bancar al asociatiei si depun banii in el specificand ca reprezinta cota curenta intretinere, administratorul este obligat sa-i inregistreze la cota curenta sau ii poate repartiza unde doreste, adica la placare?
Multumesc.
Dovada ca ati solicitat o explicatie, o informatie de la asociatie poate fi adresa catre presedintele asociatiei depusa si inregistrata la asociatie. Sigur ca daca nu va primeste cererea, nu o inregistreaza..., puteti trimite prin posta cu confirmare de primire, aceasta fiind dovada ca ati solicitat, ca nu vi s-a raspuns... Pastrati scrisoarea returnata prin posta asa cum ati primit-o fara sa o deschideti.
Pueti trimite banii prin posta, iar cei din conducerea asociatiei pot sa-i refuze sau pot sa-i incaseze.
Puteti vira banii direct in contul bancar al asociatie iar cei din conducerea asociatiei nu au cum sa-i refuze.
Indiferent pe ce cale ajung banii in asociatie, acestia se inregistreaza in casierie sau in contul bancar, diminuand debitele proprietarului. Diminuarea debitelor nu se face cum ar vrea proprietarul ci asa cum s-a hotarat in asociatia dumneavoastra si in conformitate cu legile in vigoare. Legal se scad sumele cele mai vechi indiferent de ce semnifica acestea.
obligatia dvs este sa platiti doar ce credeti ca ati consumat.
In fata instantei asociatia trebuie sa dovedeasca sumele cerute.In caz de refuz la incasare ,solicitati ajutorul politiei...este obligata prin legea 230 sa ia masuri.Pt detalii contactati-ma
PS..chia si cand vi se refuza primirea unei cereri,cereti ajutorul politiei...nu e necesar posta..
PSS nu are importanta ce si cum vrea sa diminueze asociatia,in instanta nu se tine cont de dorintele presedintelui....si nu exista lege care stipuleaza diminuarea unor debite vechi.Aveti doar obligatia sa specificati,eventual printr-o cerere ce reprezinta suma platita.
Conform carui act normativ se incaseaza intai sumele mai vechi indiferent ce reprezinta?
Ce prevedere legala spune ca administratia este obligata sa incaseze orice suma doreste un proprietar sa o achite si nu neaparat toata suma afisata?
Multumesc