avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-minor de 3 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-minor de 3 ani

Buna ziua.
Ma puteti ajuta va rog in urmatoarea speta? Fratele meu este casatorit de 3 ani si are un copilas de 3 ani. In urma neitelegerii cu sotia doreste sa divorteze. Sotia nu a lucrat si nu lucreaza nicaieri si nici parintii ei, fratele meu este cel care intretine familia. Ea se ocupa de copil in limita timpului disponibil , ii place sa piarda vremea prin oras si mai nou si noptile si copilul il plaseaza la mama ei care este casnica ca ea sa poata sta prin oras cu perietenele pana la venirea de la servici a sotului. Intrebarea mea este: in caz de divort care sunt sansele ca copilul sa ramana la tata?
Cel mai recent răspuns: lonita , utilizator 11:51, 29 Noiembrie 2011
depinde de probele administrate in dosar, dar de obicei in cazul copiilor mai mici de 7 ani, daca mama se intereseaza de ei si doreste ca domiciliul lor sa fie la ea, instanta stabileste domiciliul la aceasta. Regula este insa autoritatea parinteasca comuna, doar pentru situatii exceptionale se acorda incredintare la un parinte.
Sunt sanse, avand in vedere ca mama nu are venit, nu?
Dra depinde si de cat s-a ocupat tatal de copil.
depinde si cat de mult s-a ocupat tatal de copil, corect precizat, dar in ceea ce priveste faptul ca mama deocamdata nu are venituri constituie un atu in plus pentru tata, eu personal nu as miza atat de mult pentru ca nimic nu o opreste pe mama sa se angajeze chiar cu timp partial, imediat ce primeste cererea de divort
Copilul este centrul atentiei pentru tata( ii face baita seara, ii da sa manance, citesc povesti, canta, deseneaza), exceptand timpul cand este la servici. Tatal acuza ca desi ea, mama, este acasa toata ziua, in loc sa petreaca timpul cu copilul mai mult este la cafele prin oras si asta in fiecare zi de la ora 9 pana pe la 5-6 seara, timp in care copilul este dus la bunica. Nu contest ca este iubit doar ca este un pic cam neglijat de catre mama. D-na Mary-ana spuneati ca "daca mama se intereseaza de ei si doreste ca domiciliul lor sa fie la ea, instanta stabileste domiciliul la aceasta" dar mama nu are un domiciliu. Ei stau in chirie iar parintii ei au intradevar apartament dar nu au venituri. Si atunci intrebarea mea este cum o sa intretina copilul?

Domiciliu e locuinta unde stai, unde mananci, faci baie, dormi seara si ce altceva mai fac oamenii in casele lor.
Domiciliul poate fi inchiriat, poate fi proprietatea locatarului, poate sa nu fie luat cu niciun titlu, nu conteaza.

Idei v-am dat, mergeti si vorbiti concret cu un avocat intreaga situatie, e delicat ca sa putem sa va dam informatii atatd e detaliate pe un forum.

Alte discuții în legătură

Tatal copilului duce minorul in vacanta la bunici. parintii, ... suciu_diana suciu_diana Tatal copilului duce minorul in vacanta la bunici. Parintii, divortati fiind, se inteleg ca minorul sa fie luat de la locuinta mamei, unde sta cu aceasta si sa ... (vezi toată discuția)
Procura cu minori ContSters363548 ContSters363548 Buna,sunt divortat si copilul a fost incredintat mamei,aceasta este plecata in italia de 2 ani,doreste sai acord procura pentru fetita sa o duca bunica in ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)