avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inscrieri cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inscrieri cartea de munca

Buna ziua.In cazul in care o persoana lucreaza part-time la 2 firme, 6 ore/zi si 4 ore/zi ,se inscriu ambele posturi in cartea de munca?La stabilirea vechimii si pensiei cum se ia in considerare?Aceeasi problema in cazul in care persoana respectiva lucreaza cu 2 contracte part-time la aceeasi firma.Multumesc.


m. sorin
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 6 Octombrie 2008
Un salariat poate lucra in baza mai multor CIM cu timp partial, in carnetul de munca se inscrie datele aferente CIM de la societatea pe care salariatul a ales sa aiba FUNCTIA DE BAZA. Pentru celelalte se elibereaza adeverinte cu perioada lucrata care se depun la dosarul de pensie.
Nu poate un salariat sa lucreze la acelasi angajator cu 2 CIM el are doar cumul de functii in cardul aceleiasi societati.
La firma unde lucrez eu,80% dintre angajati au un program de lucru de 8 ore si o oferta prin care trebuie sa lucreze inca 70 de ore in plus pe luna,dar la un salariu/ora net inferior celui calculat pt. 170 de ore si se trec in stat ca ore suplimentare lunar,desi legea interzice asta,iar ITM nu vede la controale acest lucru,stiu ei de ce.Mie nu mi se pare normal din pv legal si as vrea sa la fac 2 contracte.Cam asta era ideea,nu stiu ca vreo lege sa interzica pt o persoana sa aibe 2 contracte la aceeasi firma,este vorba despre aceeasi functie,doar ca e f. mult de lucru si trebuie rezolvat cumva legal toate astea.


m.sorin
Tocmai pentru ca este vorba de aceeasi functie nu cred ca puteti sa faceti 2 CIM. Cum ar fi sa aveti un inspector resurse umane cu 8 ore pe zi si, acelasi salariat, inspector resurse umane cu 2 ore pe zi? Un artificiu ar fi ca la cele 2 ore pe zi sa fie pe alta functie, ex: referent resurse umane, cu alte sarcini in fisa postului, diferite de cele ale inspectorului RU.
Daca angajatorul le plateste orele suplimentare, asa de multe, salariatii sunt de acord? Cum o fi scriind in CCM la nivelul unitatii dvs. sau in Regulamentul intern?
Credeti ca exista fisa postului,regulament intern,le-a vazut cineva sau ii pasa cuiva?salariatii sunt de acord,daca nu ,sunt liberi sa plece,nimeni nu ii opreste,asta e politica firmei.Eu vreau sa fac ceva legal,inspectori itm...cascaval...nu vad nimic,cred ca nu trebuie sa mai continui:innocent:
Dvs. va varsati necazurile pe forum cand, de fapt, ar trebui sa il luati de gat pe angajator si sa il obligati sa respecte legile
pe care, de altfel, vad ca le cunoasteti bine. Nu cred ca toti inspectorii de la ITM sunt indiferenti la sesizarile dvs. Incercati la forul lor tutelar, Inspectia Muncii, si sunt sigur ca veti rezolva problemele din firma.

Alte discuții în legătură

Este posibil ca itm sa ceara obligatoriu cursul de inspector resurse umane? ovidiu7676 ovidiu7676 asta inseamna ca un economist va avea si un alt contract de munca cumul de functie resurse umane salarizare, respectiv chiar si un alt contract de munca ... (vezi toată discuția)
Cim cu 1 h/zi pt resurse umane llumi llumi Buna dimineata! As avea o intrebare...pot avea CIM cu 1h/zi la mai multe firme in functia de inspector resurse umane...bineinteles fara a depasi 48 ore / ... (vezi toată discuția)
Specialist resurse umane elena rusu elena rusu Am si eu o intrebare,daca sunteti informati va rog sa ma ajutati. O persoana cu facultatea de litere, constructii, istorie poate ocupa un post de specialist ... (vezi toată discuția)