avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala/proces
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala/proces

Buna ziua, o sa incerc sa fiu cat mai succinta: in luna aprilie 2010 am vandut o masina-actele au fost intocmite la o firma de acte auto pe un contract de vanzare-cumparare tipizat, insa persoana de la acea firma a omis sa scrie pe spatele certificatului de inamtriculare a masinii"vandut lui...". drept urmare din luna aprilie a acestui an am inceput sa primesc amenzi pt neplata rovinietei, actualul proprietar nu a inmatriculat-o nici pana in momentul de fata. Am contestat deja 2amenzi:la una am primit termen pt octombrie 2012 iar la cealalta am avut un prim termen in iunie cand s-a dispus amanarea pt 25noiembrie si mi s-a solicitat sa depun la dosar certificat fiscal de la primarie din care sa reiasa ca masina nu mai este in evidentele primariei pe numele meu,l-am depus cu cerere de judecare in lipsa iar la termenul de pe 25 noiembrie solutia a fost"Amână cauza
Solutie: Instanţa, în vederea administrării înscrisurilor solicitate reclamantului, acordă termen la 8.02.2012." -deci acum instanta va administra acel certificat fiscal si teoretic ar trebui ca pe 8februarie sa se pronunte solutia finala nu?
o alta intrebare: cum il pot obliga pe actualul proprietar sa-si inscrie masina?sa-l dau in judecata si sa cer si contravaloarea amenzilor?eu am mai primit 3amenzi si sapt asta ar trebui sa le contest. Mai mentionez ca la biroul de intocmiri acte auto s-a prezentat tatal proprietarului cu buletinul acestuia si a semnat in locul fiului sau fara a se mentiona aceasta in actul de vanzare cumparare. ce ma sfatuiti sa fac?sa-l dau in judecata?
va multumesc pt timpul acordat citirii si pt eventualele solutii
Cel mai recent răspuns: Al3xandra_Alina , utilizator 19:39, 27 Noiembrie 2011
Plangere la politia rutiera cu privire la acest aspect.
Puteti depune plangere la judecatorie, avand ca obiect obligatia de a face, in care solicitati instantei obligarea noului proprietar la inmatricularea masinii pe numele lui.
In ceea ce priveste contestarea amenzilor, normal este sa aveti castig de cauza in situatia in care aveti masina scoasa de pe rolul financiar la primariei, aveti contract de vanzare cumparare intocmit.
multumesc f.mult pt raspuns
o sa contest si urmatoarele 3amenzi care au sosit saptamana asta dar intrebarea este daca pot contesta 3amenzi prin intermediul aceleiasi plangeri. Sau este nevoie de o plangere ,resectiv un proces diferit pt fiecare amenda contestata? Va multumesc
Fiecare proces verbal trebuie contestat individual in termen de 15 zile. V-am trimis un mesaj cu jurisprudenta intr-o speta asemanatoare
multumesc frumos: nu stiam ca trebuiesc procese diferite pt fiecare proces contestat si nu intelegeam de ce ni s-a acordat un nou termen . Multummesc-o saptamana calduroasa va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda rovinieta masina radiata orientul orientul am vandut o masina la data de 10.03.2011, am contractul de vanzare cumparare, iar azi, 02.04.2012 mi-a venit prin posta o amenda pt lipsa rovinietei. ei zic ca ... (vezi toată discuția)
Repercursiunile instrainarii unui autoturism fara radierea din circulatie bviorelb bviorelb Va rog sa ma lamuriti asupra acestei spete. Vreau sa-mi vand masina. Cei ce vor sa o cumpere solicita sa nu o radiez de la politie, numai de la finante. ... (vezi toată discuția)
Radieri auto Remus47 Remus47 O problema mai veche; mai jos redau intrebarea , raspunsul si urmarile de luna decembrie: Am facut plangere contraventionala, s-a judecat si s-a amanat cu ... (vezi toată discuția)